首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 A Good IdeaNo satisfactory way exists to explain how to form a good ide...
共用题干 A Good IdeaNo satisfactory way exists to explain how to form a good ide...
admin
2020-12-24
46
问题
共用题干
A Good Idea
No satisfactory way exists to explain how to form a good idea. You think about a problem until you're tired,forget it,maybe sleep on it,and then flash!
When you aren't thinking about it,suddenly the answer arrives as a gift from the gods.Of course,all ideas don't occur like that but so many do,particularly the most important ones. They burst into the mind,glowing with the heat of creation.How they do it is a mystery,but they must come from somewhere.
Let's assume they come from the"unconscious".This is reasonable,for psychologists use this term to describe mental processes,which are unknown to the individual.Creative thought depends on what was unknown becoming known.
All of us have experienced this sudden arrival of a new idea,but it is easiest to examine it in the great creative personalities,many of whom experienced it in an intensified form and have written it down in their life stories and letters.
One can draw examples from genius in any field,from religion,philosophy,and literature to art and music,even in mathematics,science,and technical invention,although these are often thought to depend only on logic and experiment.All truly creative activities depend in some degree on these signals from the unconscious,and the more highly insightful the person,the sharper and more dramatic the signals become.
选项
Psychologists use the term "unconscious" to describe the mental processes.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
A
解析
文章第一句话告诉我们现在还没有令人满意的方式解释奇思妙想的来源。因此本句的表述是错误的。
文章第二段讲到:当你不去想它的时候,答案却突然从天而降,仿佛上苍赐予你的一份礼物。当然,并非所有的思想都是这样产生的。由此我们可以判断该句的表述是正确的。
依据文章第三段,“心理学家就是用这一术语(潜意识)来描述不为人知的思维过程”可知,本句的表述是正确的。
文章第四段第一句提到:我们都有过灵机一动、突然有了一个新想法的经历,而这在那些富有创造性的天才人物身上最显而易见。因此该句的表述是错误的。
文章第四段“…the great creative personalities...written it down in their life stories and letters”的the great creative personalities是指富有创造性的天才人物,其中包括各个领域的人才。因此本句的表述是错误的。
从第五段第一句我们知道,本句的表述是正确的。
文章最后一句只是说,一个人洞察力越强,这些(潜意识)信号就越鲜明、越引人注目,但是并没有提到是否只有洞察力强的人有这些信号,因此本句文章中没有提到。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/sq9QKKKQ
相关试题推荐
共用题干 SemcoAt21,RicardoSemlerbecamebossofhisfather'sbusinessinBraz...
共用题干 第三篇Britain'sSoloSailorEllenMacArthurstartedsailingwhenshewase...
共用题干 第三篇Britain'sSoloSailorEllenMacArthurstartedsailingwhenshewase...
共用题干 第三篇Britain'sSoloSailorEllenMacArthurstartedsailingwhenshewase...
共用题干 第二篇TheIcemanOnaSeptemberdayin1991,twoGermanswereclimbingthem...
共用题干 第二篇TheIcemanOnaSeptemberdayin1991,twoGermanswereclimbingthem...
共用题干 第一篇ImmigrationandProblemsHundredsofthousandsofpeoplesupportingi...
共用题干 第一篇ImmigrationandProblemsHundredsofthousandsofpeoplesupportingi...
共用题干 WasteNot,WantNot1BobandClaraDarlington,whoownandrunafarmin...
共用题干 WasteNot,WantNot1BobandClaraDarlington,whoownandrunafarmin...
随机试题
从宏观上说,房地产市场结构包括()
截至2017年2月,重庆拥有的世界文化遗产是()。A.金佛山B.大足石刻C.长江三峡D.芙蓉江
针对人民群众反映的食品安全问题,为维护人民群众生命健康权,全国人大常委会通过 的刑法修正案加重了对食品安全犯罪的惩罚力度,这一做法( )。 ①表明...
《铁路机车运用管理规则》规定:内燃机车经电气化区段回送时,所属机务段须对回送机车乘务员进行电气化区段安全技术作业规定的专题教育和考试。
()是指发起人只认购公司股份或首期发行股份的一部分,其余部分对外募集而设立公司的方式。A.发起设立B.简单设立C.同时设立D.复杂设立
对肺炎链球菌培养特性叙述正确的是A:普通琼脂生长良好B:普通琼脂生长不良C:普通琼脂菌落为绿色D:普通琼脂菌落为金黄色E:专性厌氧菌
下列哪项是引起继发性再生障碍性贫血最常见的病因A.药物及化学物质B.物理因素C.病毒感染D.细菌感染E.营养因素
不同评价者在使用同一种测试工具时所给出的分数之间的一致性程度,称为()。A.内部一致性信度B.评价者信度C.复本信度D.重测信度
2007年银监会发布的《贷款风险分类指引》规定,贷款五级分类是贷款风险分类的()。A:最高要求B:最低要求C:一般要求D:强制要求
以下符合税务行政复议规定的有()。A.行政复议机关应当自受理申请之日起60日内作出行政复议决定B.情况复杂需要延长行政复议决定期限的,经过规定的批准和告