首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Things We Know about TVWe keep reading that TV is bad for you.If thi...
共用题干 第二篇Things We Know about TVWe keep reading that TV is bad for you.If thi...
admin
2020-12-24
42
问题
共用题干
第二篇
Things We Know about TV
We keep reading that TV is bad for you.If this is true,how come the current generation of TV-addicted kids is much smarter than we are?In my home,the only people who can work the remote control are the children.
Perhaps TV does educate you.For example,you learn a useful medical fact:
A person who has been shot always has time to speak an incomplete sentence before he dies.“The killer was…” (dies).
But I guess the biggest things we learn from TV can be regarded as"Life Skills".Bad things only happen on dark and stormy nights.Emotional breakdowns cause people to wander in the heavy rain without umbrellas.And contrary to what scientists say,the crack(霹雳)of lightning and the accompanying flash happen at exactly the same time,wherever you are.
Making use of what we learn from TV can improve our security.Consider these truths.If you are ever attacked by 20 bad guys,don't worry about being outnumbered.The criminals will hang back and take turns to approach you in ones and twos just so you can conveniently defeat them all.
TV also teaches us important information about escaping from danger. Watch and learn.If anyone is running after you down a passage,you will find that boxes have been conveniently placed near all the walls you need to jump over. If you are tall and handsome,you can run from any number of armed criminals,and every shot will miss you.
Be warned, however. If your name card says "henchman"(帮凶)and you are part of a group of plain-looking people trying' to catch a handsome individual,a single shot will kill you.
TV even teaches us about TV.Whenever anyone turns on a TV,it shows a news flash about someone they know. They then turn the box off immediately after that news item.
选项
On TV what usually happens when a person turns it on?
A:The news shown is always about someone the person knows.
B:The person always turns off the TV when it's time for news.
C:The program shown is always about the importance of TV.
D:TV always shows news about famous people.
答案
A
解析
细节题。第二段第二句:你学到了一个有用的医学事实:被枪击的人总是在他死前有时间说出一句不完整的话。这句话明显是体现了幽默,有着讽刺的意味。B选项 sympathy“同情”、C选项deep concern“非常关心”、D选项medical knowledge“医学知识”都是错误的。
细节题。第三段很多是电视中的情景,根据作者幽默讽刺的语气可知现实生活不一定是这样的。最后一句指出,闪电的霹雳声与相伴的闪其实不是同时发生的。
细节题。最后一段可知:任何时候一个人打开电视,它就会显示一则关于他们知道的人的新闻快讯。
推断题。通篇阅读后可知,作者以幽默、讽刺的手法描写了电视,可以得知,作者对电视持消极的态度。A选项“积极的”、B选项“轻松的”、D选项“漠不关心的”都是错误的。
主旨题。A、B、C都和作者态度相反,只有D选项是正确的,本文大意是电视上演的与现实生活是不同的。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/tMEQKKKQ
相关试题推荐
ThingstoKnowabouttheU.K. 1FromBuckinghamPalacetoOxford,theU.K....
ThingstoKnowabouttheU.K. 1FromBuckinghamPalacetoOxford,theU.K....
ThingstoKnowabouttheU.K. 1FromBuckinghamPalacetoOxford,theU.K....
ThingstoKnowabouttheU.K. 1FromBuckinghamPalacetoOxford,theU.K....
ThingstoKnowabouttheU.K. 1FromBuckinghamPalacetoOxford,theU.K....
ThingshavechangedalotsinceIwasachild.()A.graduallyB.suddenlyC.frequen
Jackpackedupallthethingshehadaccumulatedoverthelasttenyears.()A.fut
HintsforReadingPractice 1MostofU.S.canfind15minutesorhalfanho...
ThingstoKnowabouttheUK 1FromBuckinghamPalacetoOxford,theUKisl...
Readingthejobad,hewonderedwhetherhewaseligibletoapplyforit.(2006年...
随机试题
根据《建筑企业资质管理规定》,关于施工企业资质证书的说法,正确的是()。
公共租赁住房租金标准,实行()。
甲借款给乙,约定于2014年3月1日前还清本息,丙承担连带责任保证。2014年3
影响债券收益率的发行人因素包括()。
2004年,广东省委省政府首次提出珠三角与山区及东西两翼共建产业转移工业园。截至
下列关于债券到期收益率公式的说明,不正确的是()。A.当债券价格等于面值(平价)的时候,票面利率=即期收益率=到期收益率B.当债券价格大于面值(溢价)
羟甲戊二酰辅酶A还原酶抑制剂(他汀类)与贝丁酸类调节血脂药联用时,可引起的严重不良反应是()。A.肾输尿管结石B.十二指肠溃疡C.急性心肌梗死D.横纹肌溶
关于资金的时间价值,说法不正确的是()A:同样数额的资金在不同时点上的价值差别称为资金的时间价值B:从投资者的角度来看,资金的增值特性使其具有时间价值C:从
关于劳动合同效力的说法,正确的是( )。A、存在用人单位免除自己的法定责任、排除劳动者权利条款的,劳动合同全部无效B、用人单位发生合并或者分立,须与劳动者重
2014年6月底,我国某商业银行资产负债表中的主要数据是:资产总额1720亿元,负债总额1650亿元,普通股30亿元,优先股7亿元,盈余公积5亿元,资本公...