首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第一篇Don't Be WorkaholicWorkaholic and working hard are quite different....
共用题干 第一篇Don't Be WorkaholicWorkaholic and working hard are quite different....
admin
2020-12-24
39
问题
共用题干
第一篇
Don't Be Workaholic
Workaholic and working hard are quite different.
Working hard involves being organized,focused,getting a lot of work done,knowing when to stop,and having a life other than work.Workaholics,on the other hand,are often disorganized,always find reasons for working more,feel lost without work to do,hide from problems through work, don't know how or when to relax,bring work home from the office,can't communicate well with fellow workers and family members and have unbalanced,one-dimensional lives.
Workaholics,like those who are constantly drunk,suffer from a controlling habit,usually defined as compelling behavior despite negative consequences.They are sometimes pushed into their habit by their work beliefs,by workaholic role models,and by a work system that automatically sanctions workaholism,Despite lip service to the contrary,most employers want loyal employees who work longer hours,rewarding them with higher pay and better benefits.In many companies,workers unwilling to burn the midnight oil are at risk.Certainly,they hazard their jobs by working normal hours.Americans tend to become trapped in a working and spending consumption mode,driven by merchants,that leads them to rack up their expectations.
According to some psychology counselors,workaholism can be both good and bad for us.It can fuel a sense of self-worth and accomplishment. And we get paid for it and praised for it,which produces good feelings we may not necessarily be able to attain in other parts of our lives.
选项
According to the passage,which of the following statements is correct?
A:In all companies,workers unwilling to burn the midnight oil are at risk.
B:Workaholism can only be bad for us.
C:Working and spending consumption mode drives Americans to rack up to their expectations.
D:The good feelings workaholism produces can be got in other parts of our lives.
答案
C
解析
根据文章第二段对工作努力的人和工作成瘾的人的对比,我们可以发现 A、B、C选项都是工作成瘾的表现,而D项却是工作努力的人的表现。
文章第三段第一句话向我们描述了工作成瘾的人的情况,由此我们可以得出结论选项B是正确的。
sanction当动词用时意思是“支持,批准”,forbid意思是“禁止”,encourage 意思是“鼓励”,approve意思是“批准,许可”,interdict意思是“阻止”。因此只有选项C是正确的。
根据后文,我们知道该句的意思是“大多数雇主尽管口头上说得很漂亮,可他们需要的是忠心耿耿的、愿意加班的雇员,并用高薪和更多的福利来奖励他们”。因此选项A是正确的。
文章第三段和第四段告诉我们只有选项C是正确的。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/uU9QKKKQ
相关试题推荐
共用题干 SportorSpectacle?MuhammadAuiisprobablythemostfamoussportsfigu...
共用题干 SportorSpectacle?MuhammadAuiisprobablythemostfamoussportsfigu...
共用题干 SportorSpectacle?MuhammadAuiisprobablythemostfamoussportsfigu...
共用题干 SportorSpectacle?MuhammadAuiisprobablythemostfamoussportsfigu...
共用题干 SportorSpectacle?MuhammadAuiisprobablythemostfamoussportsfigu...
共用题干 SportorSpectacle?MuhammadAuiisprobablythemostfamoussportsfigu...
共用题干 SportorSpectacle?MuhammadAuiisprobablythemostfamoussportsfigu...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
随机试题
按照财政管理权属分类,财政收入可以划分为()。 A.税收收入和非税收收入
下列属于蛋白质-能量营养不良的分类的是( )。
某施工单位用耙吸式挖泥船开挖航道施工,航道中心至抛泥区的距离为15kin,开挖航
关于划拨土地使用权的说法,错误的有( )。
仲裁裁决作出之后,出现下列哪种情形,当事人不能向人民法院申请撤销裁决?()
银行业从业人员应该尊重同事的( )。A.工作方式B.收入水平C.家庭情况D.工作成果E.个人隐私
使IES舒张A.胰岛素B.生长激素C.促胃液素D.促胰液素E.甲状腺激素
下列说法正确的是()。A.用人单位法定代表人发生变更,原劳动合同继续有效B.双方在劳动合同文本上签字或者盖章时建立劳动关系C.用人单位发生合并或者分立,须与
()主要针对那些完成任务所需的知识技能比较缺乏的员工。A.指示型辅导B.方向型辅导C.沟通型辅导D.鼓励型辅导
村集体经济组织一幢办公楼原值为80000元,预计净残值8000元,预计可使用30年。该办公楼按平均年限法计提折旧,则月折旧额为()元。A:200B:222