首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 The DeathModern scientists divide the process of dying into two stages一...
共用题干 The DeathModern scientists divide the process of dying into two stages一...
admin
2020-12-24
59
问题
共用题干
The Death
Modern scientists divide the process of dying into two stages一(46)________.Clinical death occurs when the vital organs,such as the heart or lungs,have ceased to function,but have not suffered permanent damage. The organism can still be revived(复活).Biological death occurs when changes in the organism lead to the disintegration(解体)of vital cells and tissues. Death is then irreversible and final.
Scientists have been seeking a way to prolong the period of clinical death so that(47) ________.The best method developed so far involves cooling of the organism,combined with narcotic(麻醉的)sleep. By slowing down the body's metabolism(新陈代谢),cooling delays the processes leading to biological death.
To illustrate how this works,scientists performed an experiment on a six-year-old female monkey called Keta.(48)_________.Then they surrounded her body with ice-bags and began checking her body temperature.When it had dropped to 28 degrees the scientists began draining blood from its body.The monkey's blood pressure decreased and an hour later both the heart and breathing stopped,clinical death set in.For twenty minutes Keta remained in this state.Her temperature dropped to 22 degrees.At this point the scientists pumped blood into its body in the direction of the heart and started artificial breathing.(49)_______.After fifteen minutes,spontaneous breathing began,and after four hours Keta opened her eyes and lifted her head.After six hours,when the scientists tried to give her a penicillin injection,Keta seized the syringe and ran with it around the room.(50)__________.
选项
________(48)
A:the organism can be revived before biological death occurs
B:clinical or temporary death and biological death
C:After two minutes the monkey's heart became active once more
D:Her behavior differed little from that of a healthy animal
E:The scientists put Keta to sleep with a narcotic
F:Clinical death process should be prolonged
答案
E
解析
空白前面告诉我们死亡分为两个阶段,并且还有破折号,表示后面是对前面的解释,只有选项B具体解释了其中一个是临床死亡,一个是生物死亡。
文章在第一段告诉我们临床死亡只是暂时的,生物死亡是永久的。因此我们推断科学家延长临床死亡的时间为的是争取时间拯救患者,不让他生物死亡。因此只有 A项在这里最合适。
文章前一句讲的是科学家们要用猴子做实验,空白的后面讲的是实验的第二步,因此空白处应该是实验的第一步。由此我们推断实验的第一步是麻醉猴子,因此只有选项E最合适。
该空白处应当讲的是猴子苏醒的过程,跟此相关的仅有选项C,因此是心跳先恢复,自主呼吸才慢慢恢复。
文章最后一句应当是总结全文或者是描述猴子恢复神志以后的状态,选项中只有D项的陈述总结了猴子的情况,即它的行为同一只正常的动物相比没什么分别。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/xH9QKKKQ
相关试题推荐
共用题干 TrafficJams一NoEndinSight1Trafficcongestion(拥堵)affectspeoplethro...
共用题干 TrafficJams一NoEndinSight1Trafficcongestion(拥堵)affectspeoplethro...
共用题干 TrafficJams一NoEndinSight1Trafficcongestion(拥堵)affectspeoplethro...
共用题干 TrafficJams一NoEndinSight1Trafficcongestion(拥堵)affectspeoplethro...
共用题干 KickingtheHabitWhatisabadhabit?Themostcommondefinitionisthat...
共用题干 KickingtheHabitWhatisabadhabit?Themostcommondefinitionisthat...
共用题干 KickingtheHabitWhatisabadhabit?Themostcommondefinitionisthat...
共用题干 KickingtheHabitWhatisabadhabit?Themostcommondefinitionisthat...
共用题干 PublicRelationsPublicrelationsisabroadsetofplannedcommunicatio...
共用题干 PublicRelationsPublicrelationsisabroadsetofplannedcommunicatio...
随机试题
中型基坑初期排水,排水时间可采用()。 A、3~5天 B、4~6天 C、5
首选糖皮质激素治疗的肾脏疾病是( )。 A、隐匿性肾炎 B、急性肾小球肾炎
霍乱毒素为A、B两种亚基组成,每个毒素分子的A∶B亚基数量之比为 A.1∶1
当某个经济社会达到充分就业时,可以说()。 A.失业率为零 B.就业量等于
关于病理性黄疸错误的是 A.黄疸在出生后24小时内出现,每日血清胆红素升高>8
不符合急性心包炎的心电图变化 A、弓背向下型sT段抬高 B、T波平坦或倒置
根据《建筑工程施工合同(示范文本)》(GF—2013—0201),可以顺延工期的
根据《建设工程监理规范》GB/T50319—2013,监理实施细则应包含的内容
—般认为,()是构成教学过程的基本要素。 A.教师B.学生 C.教学内容D.教学手段 E.教学方法
咖啡因属于A.A级B.B级C.C级D.D级E.X级根据药物对妊娠的危险性分级