首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
财务会计
共用题干 第一篇A recent study,published in las
共用题干 第一篇A recent study,published in las
免费考试题库
2019-12-17
44
问题
共用题干第一篇
A recent study,published in last week's Journal of American Medical Association,offers a picture of how risky it is to get a lift from a teenage driver. Indeed,a 16-year-old driver with three or more passengers is three times as likely to have a fatal accident as a teenager driving alone,by contrast,the risk of death for drivers between 30 and 59 decreases with. each additional passenger.
The author also found that the death rates for teenage drivers increased dramatically after 10 pm,and especially after midnight.With passengers in the car,the driver was even more likely to die in a late-night accident.
Robert Foss,a scientist at the University of North Carolina Highway safety Research Center, says the higher death rates for teenage drivers,have less to do with"really stupid behavior" than with just a lack of driving experience."The basic issue,"he says,"is that adults who are responsible for issuing licenses fail to recognize how complex and skilled a task driving is."
Both he and the author of the study believe that the way to mitigate(使······缓解)the problem is to have states institute so-called graduated licensing systems,in which getting a license is a multistage process.A graduated license requires that a teenager first prove himself capable of driving in the presence of an adult,followed by a period of driving with passenger restrictions,before graduating to full driving privileges.
Graduate licensing systems have reduced teenage driver crashes,according to recent studies. About half of the states now have some sort of graduated licensing system in place,but only 10 of those states have restrictions on passengers. California is the strictest,with a novice(新手)driver prohibited from carrying any passenger under 20(without the presence of an adult over 25)for the first six months.
选项
Which of the following situations is most dangerous according to the passage?A:Adults giving a lift to teenagers on the highway after 10 pm.B:A teenager driving after midnight with passengers in the car.C:Adults driving with three or more teenage passengers late at midnight.D:A teenager getting a lift from a stranger on the highway at midnight.
答案
B
解析
事实细节题。第一段第二句的by contrast表明青少年驾驶者比成年驾驶者造成致命性事故的可能性更高。另外,从第二段可知,青少年驾驶者在晚上10点后开车更危险,而且当车里有乘客的时候,危险系数最高。综合以上两段就可以判断选项B为正确答案。 推理判断题。第三段结尾句暗示负责发放驾驶执照的成年人轻率地将驾驶执照发给经验不足的青少年,这是青少年发生车祸的部分原因。本文讨论的重点是青少年学会开车后的驾驶执照发放制度,并未讨论青少年学习驾驶的问题,因此其他选项都不能由该段推断出。 事实细节题。答案在第四段的首句。选项A和B在第四段最后一句皆有提及,但它们都是一些具体的做法,不如选项D有概括性。文中并未就青少年驾驶的时间给予限制的建议,因此选项C不正确。 词义推断题。本题考查对graduated一词的理解。根据第四段第一句中的“…is a multistage process”及第二句中的“first, followed, before”等词,可以看出graduated一词表示的是一个渐进的过程,选项C中的step by step与此同义,因此选项C正确。选项A将 graduated曲解为“毕业”;文中并未提及获得驾照的人必须进入驾驶学校学习,因此选项B不对;文中也没有提到要有多长时间的驾驶经验才算足够长,所以选项D不正确。 事实细节题。本题考查对动词词组的理解。在结尾段的第二句中,短语 have...in place意为“具备、拥有”,选项C为其近义表达。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/xbOfKKKQ
相关试题推荐
D由题干图形可知,白色圆圈与白色三角形所在面是相对面,由此排除A;黑色圆圏与黑色三角形所在面是相对面,由此排除C;黑色三角形的角指向白圈,B错误。D可由题干图形
B题干第一个图形和第二个图形的上角组合在一起得到B的顶角,题干第四个图形的右下角与B的右下角相似,由此确定答案为B。组合方式如下图所示:
C题干第一个图形和第四个图形中的水平线、题干第二个图形和第三个图形中的竖直线分别构成C中的两组对边。组合方式如下图所示:
A题干由三种字母组成,其组合形式是AABBACCA,只有A项符合。
A题干图形的外围均是开放的,A项符合。
C题干图形均只有一个部分,A,B,D各由3,2,3部分构成,选C。
B题干图形均有四个封闭区域。
A题干由三种字母组成,其组合形式是AABBACCA,只有A项符合。
B题干图形均代表一项运动,B符合。
B题干图形包含的交点数依次为5、4、3、2、1、(0),只有B符合。
随机试题
牙合垫式活动矫治器不应 A.牙合垫与对颌牙有尖窝锁结关系 B.牙合垫厚度以上
下列关于个人贷款贷后档案管理的说法,错误的有()。
某妊娠2个月的患者经检查确诊为Graves病,其甲状腺2度肿大,经ATD治疗10
在特定的社会环境下,社会工作直接的服务对象通常是()。
(2015年)W航空公司以“家庭式愉快,节俭而投入”的企业文化为基础,构建起U
慢性骨髓炎迁延不愈、反复发作的最主要原因是 A窦道的形成 B死骨、死腔的
小便量过多,是由于A.肾阳不足,气化不利B.下焦湿热C.肾气不固D.肾阴不足
低温下影响食品卫生质量的主要因素是( )A.蛋白变性B.脂肪氧化C.微生物繁殖D.食品局部脱水E.制冷剂污染
关于管理层次、管理幅度的说法,正确的有()。A.一个组织管理层次的多少,反映其组织结构的纵向复杂程度B.管理幅度的大小往往反映上级领导者直接控制和协调的业务
某煤矿为增值税一般纳税人,2018年12月发生下列业务: (1)开采原煤50000吨,赠送兄弟单位10000吨; (2)采取分期收款方式销售自采原煤5...