首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第三篇Trying to Find a PartnerOne of the most striking findings of a recen...
共用题干 第三篇Trying to Find a PartnerOne of the most striking findings of a recen...
admin
2020-12-24
66
问题
共用题干
第三篇
Trying to Find a Partner
One of the most striking findings of a recent poll in the UK is that of the people interviewed, one in two believes that it is becoming more difficult to meet someone to start a family with.
Why are many finding it increasingly difficult to start and sustain intimate relationships?Does modern life really make it harder to fall in love?Or are we making it harder for ourselves?
It is certainly the case today that contemporary couples benefit in different ways from relationships. Women no longer rely upon partners for economic security or status.A man doesn't expect his spouse to be in sole charge of running his household and raising his children.
But perhaps the knowledge that we can live perfectly well without a partnership means that it takes much more to persuade people to abandon their independence.
In theory,finding a partner should be much simpler these days.Only a few generations ago, your choice of soulmate(心上人)was constrained(限制)by geography, social convention and family tradition. Although it was never explicit,many marriages were essentially arranged.
Now those barriers have been broken down.You can approach a builder or a brain surgeon in any bar in any city on any given evening. When the world is your oyster(牡砺),you surely have a better chance of finding a pearl.
But it seems that the old conventions have been replaced by an even tighter constraint: the tyranny of choice.
The expectations of partners are inflated(提高)to an unmanageable degree:good looks,impressive salary,kind to grandmother,and right socks.There is no room for error in the first impression.
We think that a relationship can be perfect. If it isn't,it is disposable.We work to protect ourselves against future heartache and don't put in the hard emotional labor needed to build a strong relationship.Of course,this is complicated by realities.The cost of housing and child-rearing creates pressure to have a stable income and career before a life partnership.
选项
Which of the following is NOT true about a contemporary married couple?
A:The wife doesn't have to raise the children all by herself.
B:The husband doesn't have to support the family all by himself.
C:The wife is no longer the only person to manage the household.
D:They will receive a large sum of money from the government.
答案
D
解析
本题是细节考查题。原文是“近来英国一个民意测验带来意想不到的发现,被采访的人群中,每两个人中就有一个认为现在找个人结婚变得越来越困难了。”选项A “女人越来越难找丈夫”不符合原文;选项B“建立家庭越来越难”符合原文;选项C“男人找妻子越来越难”不符合原文;选项”“和伴侣建立亲密关系越来越难”不符合原文。因此,只能选B。
本题是细节考查题。题目问“以下选项中哪个对目前的夫妻的描述不正确?”选项A“妻子不用单独抚养孩子”?选项B“丈夫不用单独养家”、选项C“妻子不再是唯一照料家里的人了”都在原文第三段提到过;选项D“他们会从政府得到大笔钱”不符合原文。因此只能选择D。
本题是细节考查题。题目问“以下哪项不是过去选择伴侣的限制条件?" 原文是“几十年前,你对心上人的选择受地理距离、社会风俗和家族传统的限制”。选项A“祖母的健康状况”;选项B“地理条件”;选项C“社会风俗”;选项D“家族传统”。因此只能选A。
本题是细节考查题。题目问“下列哪项不是对未来伴侣的期望?”原文是 “对伴侣的期待被提到难以实现的高度:外表迷人、薪水高、对祖母好、志趣相投”和“住房和养孩子的成本在选择伴侣的时候让人首先考虑到的就是稳定的收入和职业”。选项A“迷人外表”;选项B“良好的职业”;选项C“高薪水”;选项D“美好的幽默感”。因此只能选D。
本题是阅读理解能力考查题。原文是:"Why are many finding it increasing-ly difficult to start and sustain intimate relationships?”即“为什么许多人发现开始并保持亲密的关系越来越难呢?”选项A“减少”;选项B“动摇”;选项C“维持”;选项D"削弱”。只有C项符合原文。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/xepQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
随机试题
A.从发病之日算起40天 B.临床症状完全消失 C.皮疹消退后5天 D.出
细胞酶的释放量受下列因素影响,除外( )。 A、各种酶的测定波长及反应速率
患者,女性,42岁,舌苔部有一红色斑块一年余,病损时常变换位置,无自觉症状。
有关人生观、世界观方面的教育属于德育内容中的( )。 A.思想教育 B.
房地产作为权益派生出的权利不包括()
事业单位将自己视同企业单位,采用企业财务管理的方法进行财务管理称为()。
马克思主义的民族平等观与资产阶级民族平等观的根本区别在于___.A.主张通过消灭私有制、消灭阶级,铲除导致民族不平等的社会根源来实现各民族真正的平等B.主张
容量为()以上变压器400V出线端子与其引接电缆间宜设置过渡母线。 A.315kVA;B.400kVA;C.500kVA;D.630kVA。
下列不属于可转换债券特征的是()A.是含有转股权的债券B.具有较高债息成本C.具有较高的潜在收益率D.具有提前赎回权
建设工程进度控制计划体系包括()。A.建设单位的计划系统B.监理单位的计划系统C.设计单位的计划系统D.总进度计划系统E.子进度计划系统