首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Culture ShockCulture shock is the loss of emotional balance,disorientat...
共用题干 Culture ShockCulture shock is the loss of emotional balance,disorientat...
admin
2020-12-24
57
问题
共用题干
Culture Shock
Culture shock is the loss of emotional balance,disorientation(茫然失措),or confusion that a person feels when moving from a familiar environment to an unfamiliar one.When it is a common experience,the degree to which it occurs will vary from one person to another. Individual personality, previous cross-cultural experience,and language proficiency all affect a person's ability to interact socially in the new culture.The basic cause of culture shock is the abrupt loss of all that is familiar, leading to a sense of isolation.
When an individual enters a strange culture,all or most of those familiar signs and hints are removed. He or she is like a fish out of water. No matter how broad-minded or good-willed he may be,a series of properties have been knocked from under him.This may be followed by a feeling of frustration and anxiety.People react to the frustration in much the same way.First they reject the environment which causes the discomfort:"The ways of the host country are bad because they make us feel bad."
Another aspect of culture shock is regression(倒退).The home environment suddenly assumes a tremendous importance,and everything becomes irrationally glorified.All difficulties and problems are forgotten and only the good things back home are remembered.It usually takes a trip home to bring one back to reality.
Common symptoms of culture shock include the following extremes.These are excessive concerns over delays and other minor frustrations;fear of being cheated,robbed or injured; sleeplessness or a desire to sleep more;and a great longing to go home.Underlying all these is the uncomfortable feeling of not really belonging,of being an outsider.
选项
A home-coming trip will help you solve the problems.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
B
解析
文章第一段最后一句提到引起文化冲击的根本原因是突然丧失了熟悉的一切,从而带来的一种孤立无援的感觉。但是没有提到是否想家,所以选C。
文章第一段的第二句“the degree to which it occurs will vary from one person to another.”表明人们遭受文化冲击的程度因人而异,因此该判断正确。
该判断错误。文中第二段中间提到“People react to the frustration in much the same way.”人们面对挫折时的反应基本相同。所以选B。
该判断正确。第二段的最后一句“First they reject the environment whichcauses the discomfort",当来到一个新文化中,人们的第一反应是杭拒带给他们不适的新环境,所以选A。
文章最后一段列出了文化冲击的种种表现,如对拖延和小挫折的过度担心、害怕被欺负、没有归属感、局外人的感觉等,但没有提到渴望旅行,因此选C。
文章的第三段提到“It usually takes a trip home to bring one back to real-ity.”回一次家能够使人回到现实,但是不能够帮助解决所有的问题,因此选B。
第一段中间的句子提到已有的跨文化经历等因素“all affect a person's ability to interact socially in the new culture",会影响到人们的社交能力,但是到底是正面还是负面的影响文中没有提及,所以选C。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/yWMQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
随机试题
145.当代社会需求的特点是多样化、个性化,生产类型向多品种、小批量 方向发展
男性,40岁,体重60kg,因食管癌进食困难1月余,主诉:乏力、极度口渴、尿少而
某女患,40岁。企图自杀,服用大量巴比妥,严重中毒,送来医院时,呼吸已经停止。马
急性心肌梗死时不宜溶栓治疗的情况是指同时伴有 A血压160/100mmHg
某人民法院终审判决,建设单位应于2006年6月1日前付清施工单位工程款。建设单位
请阅读下列材料: 《信息的编程加工》是教育科学出版社高中信息技术教材必修第三章第二节的知识。本节内容是上一节《信息加工的概述》的承接。通过上一节课学生们...
教师通过展示实物、直观教具或实验使学生获得知识或巩固知识的方法是()。 A.演示法 B.实验法 C.实习作业法 D.练习法
在美国,懂中文的人不多,如果要研究中国的问题——比如,中国的国土安全问题,就要考虑到中国作为一个多因素构成的巨大实体的复杂性,以及它和美国之间的差异所在。...
青少年时期(12~18岁)人生发展的重要阶段,下列人生发展阶段特征中,属于青少年时期社会性发展特征的是()。A:心智活动效率达到最高水平B:自我意识逐渐增强
设施选址的一般步骤有()。A:选择某一个国家B:选择适当地区C:选择适当地点D:选择适当评价方法E:选择运输路径