首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
Is the Tie a Necessity? (2006 年真题) Ties, or neckties, have been a symbol of...
Is the Tie a Necessity? (2006 年真题) Ties, or neckties, have been a symbol of...
admin
2020-12-24
67
问题
Is the Tie a Necessity? (2006 年真题)
Ties, or neckties, have been a symbol of politeness and elegance in Britain for centuries. But the casual Prime Minister Tony Blair has problems with them. Reports suggest that even the civil servants may stop wearing ties. So, are the famously formal British really going to abandon the neckties?
Maybe. Last week, the UK's Cabinet Secretary Andrew Turnbull openly welcomed a tieless era. He hinted that civil servants would soon be free of the cosdiest 12 inches of fabric that most men ever buy in their lives.
In fact, Blair showed this attitude when he had his first guests to a cocktail party. Many of them were celebrities (知名人士) without ties, which would have been unimaginable even in the recent past.
For some more conservative British, the tie is a must for proper appearance. Earlier, Labor leader Jim Callaghan said he would have died rather than have his children seen in public without a tie. For people like Callaghau, the tie was a sign of being complete, of showing respect. Men were supposed to wear a tie when going to church, to work in the office, to a party---almost every social occasion.
But today, people have begun to accept a casual style even for formal occasions.
The origin of the tie is tricky. It started as something called simply a "band". The term could mean anything around a man's neck. It appeared in finer ways in the 1630s. Frenchmen showed a love of this particular fashion statement. Their neckwear (颈饰) impressed Charles II, the king of England who was exiled (流放) to France at that time. When he retnmed to England in 1660, he brought this new fashion item along with him.
It wasn't, however, until the late 18th century that fancy young men introduced a more colorful, flowing piece of cloth that eventually became known as the tie. Then, clubs military institutions and schools began to use colored and patterned ties to indicate the wearer's membership in the late 19th century. After that, the tie became a necessary item of clothing for British gendemen.
But now, even gentlemen are getting tired of ties. Anyway, the day feels a bit easier when you wake up without having to decide which tie suits you and your mood.
When did British gentlemenbegin to wear ties regularly?()
选项
A.After the late 19th century.
B.In the 1630s.
C.In 1660.
D.In the late 18th century.
答案
A
解析
原文倒数第二段: It wasn't, however, until the late 18th century that fancy young menintroduced a more colorful, flowing piece ofcloth that eventually became known as the tie.Then, clubs military institutions and schoolsbegan to use colored and patterned ties toindicate the wearer's membership in the late 19th century. After that, the tie became a necessary item of clothing for British gentlemen.
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/yrpQKKKQ
相关试题推荐
StopEatingTooMuch(2008年真题) "Cleanyourplate!"and"Beamemberof...A.M
Theherbmedicineeventuallycuredherdisease.(2008年真题)()A.nicelyB.apparentl
Youwillbemeetingherpresently.(2007年真题)()A.shortlyB.currendyC.latelyD.p
Haveyoutalkedtoherlately?(2004年真题)()A.lastlyB.finallyC.shortlyD.recent
Michaelisnowmerelyagoodfriend.(2004年真题)()A.largelyB.barelyC.justD.rar
Mr.Johnsonevidentlyregardedthisasagreatjoke.(2003年真题)()A.readilyB.cas
Theriverwidensconsiderablyasitbeginstoturnwest.(2005年真题)()A.extendsB
Thepresidentproposedthatweshouldbringthemeetingtoaclose.(2006年真题)()
Asmallnumberoffirmshaveceasedtrading.(2004年真题)()A.completedB.finished
Reliefworkerswereshockedbywhattheysaw.(2007年真题)()A.movedB.touchedC.su
随机试题
初级卫生保健主要包括下面哪几方面的工作() A.健康促进 B.预防保健 C
丹江冰雪旅游资源丰富,其境内的( )被称为\"中国雪乡\"。 A、大海林双峰林场
从营养学的角度考虑,\"老年\"的年龄范围是()。 A.50岁以上 B.55岁以
一个国家投资与消费的增加,会促进()。
云量“8/4”表达的意思是()。
模仿:是指在没有外界控制的条件下,个体受到他人行为的刺激,自觉或不自觉地使自己的
运量预测的方法很多,总的来说可以分为( )。 A.定性预测 B.准确
组成与皮肤分泌物最接近的软膏基质是A:硅油B:蜂蜡C:凡士林D:羊毛脂E:液体石蜡
万达房地产经纪公司(以下简称万达公司)经纪人万小姐与客户张先生洽谈一笔房地产买卖经纪业务,万小姐私下告诉张先生她有比本公司其他经纪人更丰富的房源,因为她同...
在行政性督导工作中,()是指督导的行政地位体现为行政控制中心、负责收集、处理和传达来自上级和下级的资源。A:社会工作者的招募和选择B:工作计划和分配C:安置