首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Electromagnetic Energy1 White light seems to be a combination of all co...
共用题干 Electromagnetic Energy1 White light seems to be a combination of all co...
admin
2020-12-24
15
问题
共用题干
Electromagnetic Energy
1 White light seems to be a combination of all colors.The energy that comes from a source of light is not limited to the kind of energy you can see.Heat is given off by a flame or an electric light.On a cloudy day it is possible to get a sunburn even though you feel cool.Visible light and the kinds of energy that produce warmth and sunburn are examples of electromagnetic energy.
2 The sun is 93 million miles from the earth.Yet we can use energy from the sun because electromagnetic energy travels through space.
3 Many other kinds of energy are also types of electromagnetic energy.Radio,television,and radar signals travel from transmitters to receivers as low-energy electromagnetic waves.Infrared(红外线的)radiation is an electromagnetic wave.When it is absorbed by matter,heat is produced.Waves of infrared and visible light have more energy than waves of radio,television,or radar.Ultraviolet rays(紫外线)and X-rays are electromagnetic waves with even greater amounts of energy.Infrared radiation is used in cooking food and heating buildings. Sunlight and electric lights are part of our requirements for normal living.Ultraviolet radiation is useful in killing certain disease organisms.X-rays and gamma rays have so much energy that they travel through solid objects. They can be used to detect and treat cancer.X-rays are used in industry to find hidden cracks in metal,and in medicine to reveal broken bones.
4 Usually we use electricity to generate electromagnetic energy.The source of most of our energy is the sun.Heat from the sun causes water to evaporate.When the water falls to the earth as rain,some of it is trapped behind dams and then used to operate electric generators.Other generators are powered by coal,but the energy stored in coal came from the sun,too.
5 Until recently,the source of the tremendous amount of energy given off by the sun was a puzzle.If the sun depended on chemical reactions,it would have used up all its energy long ago.Experiments with electromagnetic radiation led to the theory that mass can be converted into energy.About forty years after the theory was proposed , nuclear energy was harnessed(利用)by man.Chemical energy comes from electron (电子)rearrangement.Nuclear energy comes from a change in the nucleus of an atom.Compared with chemical reactions,nuclear reactions release millions of times more energy per pound of fuel.We now believe that the sun's energy comes from the nuclear reactions in which hydrogen is changed into helium(氦).
6 Nuclear energy is beginning to compete with coal as an economical source of'power to generate electricity.It is also being used to operate engines in large ships.Scientists continue to seek new and better methods of obtaining and using energy.
选项
Chemical energy is generated______.
A:when it is absorbed by matter
B:when it is cloudy
C:because they can pass through solid objects
D:when the sunrays are fierce.
E:when a change in the nucleus of an atom takes place
F:when electron rearrangement takes place
答案
F
解析
通读文章可知,第三段第一句是段落主题句,紧接着围绕第一句进行了具体阐述,根据第一句中出现的“types of electromagnetic energy”可知,第三段主要讲述几种不同种类的电磁能,应选择C项。
根据第四段第一、二句可知,我们通常用电来生成电磁能,使用的很多能源都来自太阳。紧接着又表明,水能源于来自太阳的热能,煤储存的能量也是来自太阳。因此不难得出,第四段讲的是能量最重要的来源,即太阳。
第五段开头提到太阳能的来源仍是个谜,随后对此进行了分析,最后得出太阳能来自核反应释放的能量。由此可知,第五段主要讲的是,氢原子转变为氦原子的核反应释放的能量是太阳能的来源。几个选项中只有A项提到核反应是太阳能的持久来源,因此选择A项。
通读文章可知,第六段的最后一句是主题句。这句话的大意是:科学家正继续在寻找更好的新方法来获取并使用能源。几个选项中只有E项与之契合,因此选择E项。
根据第一段第四句可知,你即便在感到凉爽的阴天,也有可能被阳光灼伤,因此选择B项。
根据第三段第三、四句可知,红外线是电磁波,当它被物质吸收时,会产生能量。
根据第三段倒数第二、三句可知,X射线和伽马射线之所以能用来探测和治疗癌症,是因为具有很多能量的x射线和伽马射线能穿透固体。
根据第五段第五句可知,化学能是在电子重组时产生的。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/1clQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
随机试题
1,6,5,7,2,8,6,9,()。 A.1 B.2 C.3 D.4
请认真阅读下列材料,并按要求作答。 (1)试分析方程与算术式的区别。
针对不同年龄、不同类型的学生以及不同类型的家庭条件进行指导,这体现的是学校对家庭
关于亲合,正确的说法是()。
共用题干 赵某委托甲房地产经纪公司(以下简称甲公司)出售一套二手房,在签订房地
关于基金会计核算,下列表述正确的有()。
对于长期销售增长的企业,下列比率最适合作为判断公司是否需要银行借款依据的是( )。A.可持续增长率B.年度增长率C.成本节约率D.生产效率
尺神经支配()A.肱二头肌B.肱桡肌C.拇收肌D.肱三头肌E.一、二蚓状肌
《最高人民法院最高人民检察院关于办理危害药品安全刑警案件适用的法律若干问题的解释》,对产生、销售假劣药认定为刑法第一百四十一条和一百四十二条规定的“对人体...
混凝土结构中植入的钢筋,应进行( )试验。A、抗拔B、抗弯C、抗压D、抗剪