首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
下面的短文后列出了 7 个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A ; 如果该句提供的是错误信息,请选择B ; 如果该...
下面的短文后列出了 7 个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A ; 如果该句提供的是错误信息,请选择B ; 如果该...
admin
2020-12-24
36
问题
下面的短文后列出了 7 个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A ; 如果该句提供的是错误信息,请选择B ; 如果该句的信息文中没有提及,请选择C。
Radiocarbon Dating
Nowadays scientists can answer many questions about the past through a technique called radiocarbon (放射性碳), or carbon-14, dating. One key to understanding how and why something happened is to discover when it happened.
Radiocarbon dating was developed in the late 1940s by physicist Willard F. Libby at the University of Chicago. An atom of ordinary carbon, called carbon-12, has six protons(质子)and six neutrons(中子)in its mKJteus(原子核).Carbon-14, or C-14, is a radioactive.
unstable form of carbon that has two extra neutrons. It returns to a more stable form of carbon through a process called decay ( 衰减). This process involves the loss of the extra neutrons and energy from the nucleus.
In Libby’s radiocarbon dating technique, the weak radioactive emissions (放射) from this decay process are counted by instruments such as a radiation detects and counter. The decay rate is used to determine the proportion of C-14 atoms in the sample being dated.
Carbon-14 is produced in the Earth’s atmosphere when nitrogen (氮)-14,or N-14, interacts with cosmic rays (宇宙射线). Scientists believe since the Earth was formed,the amount of nitrogen in the atmosphere has remained constant. Consequently, C-14 formation is thought to occur at a constant rate. Now ratio of C-14 to other carbon atoms in the atmosphere is known. Most scientists agree that this ratio is useful for dating items back to at least 50, 000 years.
All life on Earth is made of organic molecules (分子) that contain carbon atoms coming from the atmosphem. So all living things have about the same ratio of C-14 atoms to other carbon atoms in their tissues (组织). Once an organism (有机体) dies it stops taking in carbon in any form, and the C-14 already present begins to decay. Over time the amount of C-14 in the material decreases, and the ratio of C-14 to other carbon atoms goes down. In terms of radiocarbon dating, the fewer C-14 atoms in a sample, the older that sample is.
Radiocarbon is reliable in dating an object back to at least 50,000 years.
选项
A Right
B Wrong
C Not mentioned
答案
A
解析
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/3ElQKKKQ
相关试题推荐
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 Mt.DesertIs...
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 Mt.DesertIs...
随机试题
人类选择月球作为探测宇宙星际航行的第一站的主要原因是()。 A.探索月球
SCL-90考察受测者敌对表现的角度包括()。(2009-11)
因含有毒物质巴豆,老年人不宜久服和多服的中成药是
“先行组织者”教学策略是一种()的教学技术。A.强调直观教学B.强调新知识与学生认知结构中适当知识的联系C.激励学生的学习动机D.引导学生的发现行为
我国开放式基金的存续期为()。A.5年B.15年C.15年-50年D.无特定期限
抗日民族统一战线的阶级成分包括()。A.工人、农民、城市小资产阶级、民族资产阶级B.工人、农民、小资产阶级、资产阶级C.工人、农民、地主、国民党统治集团
发达国家存在的营养不良问题是( )A.高血脂B.肥胖C.动脉硬化D.高血压E.以上都是
建设工程项目管理应重视利用信息技术的手段进行信息管理,其核心的手段是()。 A.服务于信息处理的应用软件 B.收发电子邮件的专用软件 C...
在非全面调查中,根据样本调查对象的调查结果推断总体数量特征的调查,称为( )。A:抽样调查B:典型调查C:重点调查D:判断抽样调查
下列情形中,农户贷款不可以采取借款人自主支付的是()。A.借款人交易对象不具备使用非现金结算条件的B.农户生产经营贷款,金额不超过50万元C.用于农副