首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Nuclear Power and Its DangerNuclear power's danger to health,safety...
共用题干 第二篇Nuclear Power and Its DangerNuclear power's danger to health,safety...
admin
2020-12-24
48
问题
共用题干
第二篇
Nuclear Power and Its Danger
Nuclear power's danger to health,safety,and even life itself can be summed up in one word:radiation.
Nuclear radiation has a certain mystery about it,partly because it cannot be detected by human senses.
It can't be seen or heard,or touched,or tasted,even though it may be all around us.There are other things
like that.For example,radio waves are all around us but we can't detect them,sense them,without a radio
receiver.Similarly,we can't sense radioactivity without a radiation detector. But unlike common radio waves,
nuclear radiation is not harmless to'human beings and other living things.
At very high levels,radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cells in
vital organs.But even the lowest level of radiation can do serious damage.There is no level of radiation that is
comnpletely safe.If the radiation does not hit anything important,the damage may not be
significant
.This is
the case when only a few cells are hit,and if they are killed outright.Your body will replace the dead cells
with healthy ones.But if the few cells are only damaged,and if they reproduce themselves,you may be in
trouble.They reproduce themselves in a deformed way.They can grow into cancer. Sometimes this does not
show up for many years.
There is another reason for the mystery of nuclear radiation.Serious damage can be done without the
victim being aware at the time that damage occurs. A person can be irradiated and feel fine,then die of cancer
five,ten,or twenty years later as a result.Or a child can be born weak or liable to serious illness as a result
of radiation absorbed by its grandparents.
Radiation can hurt us.We must know the truth.
选项
According to the passage,the danger of nuclear power lise in_______________.
A:nuclear mystery
B:radiation detection
C:nuclear radiation
D:radiation level
答案
C
解析
由第一段内容可知核能的危险在于其辐射性。
由第三段的第二句和该段最后四句可知,即使很少的细胞遭核辐射损坏(未被完全杀 死),也会造成严重的后果。
该词是对本句中if条件句所述情况所造成的损害的评述,而其后两句是对该句的补充 说明,由这两句所述的“……你的身体会用健康的细胞取代坏死的细胞”可知,情况并不严重, 故选A。 fatal意为“致命的,灾难性的”,significant意为“重大的,影响深远的”。
由第三段第一句、第三段最后四句和第四段最后一句可知,D项为正确答案。
文章叙述了核辐射危害的严重性、潜伏性和长期性,由此可知,再怎么强调防辐射都不 为过。 第三篇 本文主要介绍了一种预侧山体滑坡的设备。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/3PsQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 第三篇WhoCameFirst,theChickenortheEgg?Ijustmailedthechickenand...
共用题干 第三篇WhoCameFirst,theChickenortheEgg?Ijustmailedthechickenand...
共用题干 第三篇WhoCameFirst,theChickenortheEgg?Ijustmailedthechickenand...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 CultureShockCultureshockisthelossofemotionalbalance,disorientat...
共用题干 CultureShockCultureshockisthelossofemotionalbalance,disorientat...
共用题干 CultureShockCultureshockisthelossofemotionalbalance,disorientat...
共用题干 CultureShockCultureshockisthelossofemotionalbalance,disorientat...
共用题干 Obesity(肥胖)CausesGlobalWarmingThelistofillsattributabletoobesit...
随机试题
接运的主要任务是及时而准确地从供应商或其承运商那里提取物品。()(2007年1
脑血供属于颈动脉系统的分支有 A.大脑前动脉和大脑中动脉 B.大脑后动脉和小
下列选项中,可以在提起行政复议时一并要求审查的有()。
图示直径为d的圆轴,承受轴向拉力F和扭矩T。按第三强度理论,截面危险的相当应力σ
根据《建设工程施工合同(示范文本)》的规定,承包人签署的质量保修书的主要内容应包
关于资产重组评估方法中收益现值法的描述正确的有()。
气候变暖将会使中纬度地区因蒸发强烈而变得干旱,现在农业发达的地区将退化成草原,高
下列关于35kV配电装置室对建筑物的要求中,哪几项是错误的?() (A)配电
如果第二前磨牙牙根较短,支持力不足,最佳的固定桥设计是A.缺隙近中为可动连接体B.减轻第二前磨牙咬合力C.增加第三磨牙作基牙D.增加第一前磨牙作基牙
Eventually,shegotajobandmovedtoLondon.AFinallyBertainlyCLuckilyDNat