首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
财务会计
共用题干 第二篇Around 45%of the UK\'s carbon di
共用题干 第二篇Around 45%of the UK\'s carbon di
Freeti
2019-12-17
55
问题
共用题干第二篇
Around 45%of the UK's carbon dioxide emissions come from the energy people use every day-at home and when they travel.In order to generate that energy,fossil fuels(coal oil,and gas)are burnt,and these produce greenhouse gases-in particular carbon dioxide(CO<sub>2</sub>).Car emissions are a major problem, but the truth is that more CO<sub>2</sub> comes from the energy used at home.The average household creates around
five and a half tonnes of CO<sub>2</sub> a year,and it is the same CO<sub>2</sub> that is changing the climate and damaging the environment.
CO<sub>2</sub> and various other gases wrap the earth in an invisible blanket helping to prevent heat from escaping.Without this greenhouse effect,the average temperature on Earth would be around-18℃, compared with the current average of around+15℃.The composition of this blanket of gases has remained relatively constant for many thousands of years.However,since the industrial revolution began around 200 years ago,people have been burning increasing amounts of fossil fuels,thus releasing more CO<sub>2</sub> and other greenhouse gases in the process.This has increased the heating effect of the blanket,trapping more of the sun's energy inside the Earth's atmosphere in turn the Earth's temperature has increased more rapidly in a shorter period of time than it has for thousands of years.
In 2008,the total UK CO<sub>2</sub> emissions were 533 million tonnes.27%(144 million tonnes)of those emissions came from the energy used to heat,light,and power homes.Transport emissions caused by passenger cars,buses and motorcycles accounted for a further 16%(87 million tonnes)of the UK's CO<sub>2</sub> emissions.These figures show that a significant amount of CO<sub>2</sub> results from ordinary citizens carbon footprint in their daily activities and lifestyle.
The effects of climate change can be seen all around us.Weather patterns are becoming more and more fractured and uncertain,and over the last century trends in warm weather have become increasingly common.In the UK in the last 40 years,winters have grown warmer,with much heavier rainfall.One of the clearest shifts over the last 200 years is towards summers that are hotter and drier,causing pervasive(普遍的)water shortages.Recent years have been the hottest since records began and during August 2003,the hottest ever outdoor temperature in the UK was recorded-38.5℃.
选项
What is the author's main aim?A:To explain the greenhouse effect.B:To describe the effects of climate change in the UK.C:To show how much CO<sub>2</sub> is produced by ordinary people's activities.D:To illustrate how industrial activity creates the greenhouse effect.
答案
C
解析
本文以英国的情况为例,主要讲述了人们在日常生活中排出大量二氧化碳气体及这种情次对地球环境的影响。文章以英国二氧化碳气体的排放来源展开论述,指出由于人们活动消耗能源,使得大气中产生大量的二氧化碳。并通过具体数据来论述人类的日常活动排放的大量二氧化碳及其对气候所产生的不良影响。故本题选C。 由文章第一段第三句和第四句话的内容可知,家庭排放的二氧化碳气体占据二氧化碳排放量的主要部分,比汽车排放的多,故选C。 由文章第三段中的内容可知,2008年,在英国有16%的二氧化碳气体来自于交通工具的排放,这和D项意思相符,故选D。 文章第四段第三句话中提到,在过去40年里,英国的冬天变得更暖,降雨也更加猛烈, A、B、D三项的内容文中均未提及,故选C。 由第36题的解析可知,文章主要围绕在英国人们日常生活所排放的大量二氧化碳气体及其对气候的影响来展开。故本题最佳答案为B。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/7jOfKKKQ
相关试题推荐
B题干图形均代表一项运动,B符合。
C大小形状相同的图形看作一类图形,题干图形都由两类图形组成,选项中只有C符合。
B题干图形包含的交点数依次为5、4、3、2、1、(0),只有B符合。
A.4 B.8 C.3√2 D.4√2A题干数列是公比为√2的等比数列。
D根据题干第一、四个图形中的两条水平线可确定答案为D,如图所示:
C题干图形中的人都只使用了1只手,选项中只有C项符合。
B题干符号规律为ABCDEAB,只有B项符合此规律。故答案选B。
C题干符号规律为ABCDABCEF,只有C项符合此规律。故答案选C。
D题干符号规律为AMBCDCD,只有D项符合此规律。故答案选D。
(―)每道题在上边的题干中给出一套图形,其中有五个图,这五个图呈现一定的规律性。
随机试题
有限责任公司的股东会依法享有的职权有()。 A、决定公司的经营方针和投资计划
下列各句中,没有语病的一句是()。 A.为期一周的布鲁塞尔会议将就各种国际性犯
一般而言,下列关于期权的表述正确的有()。[2014年6月真题] A.美式期
铺轨机铺轨后,地面轨排(),吊起的铺轨排不得伸出铺轨机。 A.连接工作尚未完
43.关于无差异营销策略的说法,正确的是()。 A.无差异营销策略是指为某一
(95-96题共用题干) 8765丅5678缺失,余牙健,牙槽峭丰满度差。
按照我国反洗钱法律法规的有关规定,大额交易都应当报告。
共用题干 某企业现决定进行投资,现时点投资5600万元,一年后建成并投入生产。
基金管理人合规培训的具体内容包括()。 Ⅰ.国家制定颁布的与基金行业有关的法律法规 Ⅱ.公司内部的员工守则和各项业务的合规制度 Ⅲ.国际社会中关于...
2008年3月,著名的WA超市在Y市人才市场召开了专场招聘会,拟在H市招聘15名销售部门经理。招聘当天,WA的招聘工作人员把H市人才市场的二楼大厅布置的井...