首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
Some of the world’s most significant problems never hit headlines.One example...
Some of the world’s most significant problems never hit headlines.One example...
admin
2020-12-24
64
问题
Some of the world’s most significant problems never hit headlines.One example comes from agriculture.Food riots and hunger make news.But the trend lying behind these matters is rarely talked about.This is the decline in the growth in yields of some of the world’s major crops.A new study by the University of Minnesota and McGill University in Montreal looks at where,and how far,this decline
is occurring.
The authors take a vast number of data points for the four most important crops:rice,wheat,corn and soybeans.They find that on between 24%and 39%of all harvested areas,the improvement in yields that took place before the 1980s slowed down in the l990s and 2000s.
There are two worrying features of the slowdown.One is that it has been particularly sharp in the world’s most populous countries,India and China.Their ability to feed themselves has been an important source of relative stability both within the countries and on world food markets.That self-sufficiency cannot be taken for granted if yields continue to slow down or reverse.
Second,yield growth has been lower in wheat and rice than in corn and soybeans.This is problematic because wheat and rice are more important as foods,accounting for around half of all calories consumed.Corn and soybeans are more important as feed grains.The authors note that“we have preferentially focused our crop improvement efforts on feeding animals rather than on crops that
feed people and are the basis of food security in much of the world.”
The report qualifies the more optimistic findings of another new paper which suggests that the world will not have to dig up a lot more land for farming in order to feed 9 billion people in 2050,as the Food and Agriculture Organization has argued.Instead,it says,thanks to slowing population growth,land currently ploughed up for crops might be able to revert to forest or wilderness.This could happen.The trouble is that the forecast assumes continued improvements in yields,which may not actually happen.
Why does the author mention India and China in particular
选项
A.Their self-suflqciency is vital to the stability of world food markets.
B.Their food yields have begun to decrease sharply in recent years.
C.Their big populations are causing worldwide concerns.
D.Their food self-sufficiency has been taken for granted.
答案
A
解析
推理判断题。第三段内容提到:印度和中国是两个人口大国,他们的粮食产量可以自给自足,这样确保了国内外粮食市场的稳定。由此可知,作者在强调印度和中国自给自足的经济在稳定世界粮食市场的重要性,选A。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/CAT8KKKQ
相关试题推荐
Passage2 Exceptionalchildrenaredifferentinsomesignificantwaysfromo...
Passage2 Exceptionalchildrenaredifferentinsomesignificantwaysfromo...
Passage2 Exceptionalchildrenaredifferentinsomesignificantwaysfromo...
Passage2 Exceptionalchildrenaredifferentinsomesignificantwaysfromo...
Passage2 Exceptionalchildrenaredifferentinsomesignificantwaysfromo...
Someoftheworld’smostsignificantproblemsneverhitheadlines.Oneexample...
Someoftheworld’smostsignificantproblemsneverhitheadlines.Oneexample...
"Thekeyto__________themedicalproblemsishealthcarereform,"saidthe...A.
—DidyouhaveanyproblemsinyourEnglishstudy —Yes,__________afriendt...
“Thekeyto__________themedicalproblemsishealthcarereform,”saidthe...
随机试题
下列关于美国401(k)计划的叙述错误的是( )。 A、401(k)计划是由
测量DNA分子浓度,光的波长是()。 A.245nm B.255nm C.
下列灭火器可用于扑灭图书、档案、贵重设备的初起火灾的是()。
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
根据企业国有资产法律制度的规定,企业国有产权转让的全部价款原则上应当一次付清,特
下列货币政策操作中,引起货币供应量减少的是( )。
痛风之风湿热郁证选用的方剂是
1937年年底,《时代周刊》将1937年的年度人物选定为蒋介石,而不是连任的美国总统罗斯福或新登基的英国国王乔治六世。理由则是.“中国近代发生的事情,不仅...
《城乡规划法》为依法科学、民主地制定城乡规划作出了明确的规定,下列关于其规定的说法中,错误的是()A:城乡规划组织编制机关,应当委托具有相应资质等级的单位承担城
信用证按开证行保证性质的不同可分为()。A.可撤销信用证B.不可撤销的信用证C.跟单商业信用证D.光票信用证E.远期信用证