首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
金融经济
An increase in students applying to study, economics at university is being a...
An increase in students applying to study, economics at university is being a...
admin
2020-12-24
68
问题
An increase in students applying to study, economics at university is being attributed to the global economic crisis awakening a public thirst for knowledge about how the financial system works.
Applications for degree courses beginning this autumn were up by 15% this January, according to UCAS, the Universities and Colleges Admissions Service. A spokesman for the Royal Economic Society said applications to do economics at A-level were also up.
Professor John Beath, the president of the society and a leading lecture at St Andrews University, said his first-year lectures which are open to students from all departments--were drawing crowds of 400, rather than the usual 250.
"There are a large number of students who are not economics majors, who would like to learn something about it. One of the things I have done this year is to ~'elate my teaching to contemporary events in a way that one hasn't traditionally done. " He added.
University applications rose 7% last year. But there were rises above average in several subjects. Nursing saw a 15%,jump, with people's renewed interest in caters in the pubic sector, which are seen as more secure in economic crisis.
A recent study showed almost two thirds of parents believed schools should do more to teach pupils about financial matters, and almost half said their children had asked them what was going on, although a minority of parents felt they did not understand it themselves well enough to explain.
Zack Hocking, the head of Child Trust Funds, said: "It's possible that one good thing to arise from the downturn will be a generation that's financially wiser and better equipped to manage their money through times of economic uncertainty."
In the opinion of most parents__________.
选项
A. economics should be the focus of school teaching
B. more students should be admitted to universities
C. the teaching of financial matters should be strengthened
D. children should solve financial problems themselves
答案
C
解析
细节理解题,由文中倒数第二段“A recent study showed almost two thirds of parents be.1ieved schools should do more to teach pupils about financial matters."可知
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/K5k8KKKQ
相关试题推荐
Studentstakingtheentranceexamarerequiredtoprovidetheirstudent_____...
Anincreaseinstudentsapplyingtostudy,economicsatuniversityisbeinga...
Anincreaseinstudentsapplyingtostudy,economicsatuniversityisbeinga...
Anincreaseinstudentsapplyingtostudy,economicsatuniversityisbeinga...
BadBoysElectronicsStorefound__________underincreasedmediaattentionaf...
Fromnextterm,studentsinourschool__________anemailinsteadofaletter,...
Itcanbeknownfromthepassagethatincreaseinthesalinityofoceanwater...
Todealwiththisproblem,studentssaytheywantto___________.A.takeashortc
根据下列内容,回答181-185题。 AnneWhitney,asophomoreatColoradoStateUniversity,f...
Duetoarecentincreaseinadministrativeerrors,wearewritingtoremindy...
随机试题
来源于蓼科植物的药材有 A、何首乌 B、商陆 C、牛膝 D、狗脊
下列关于建筑业企业资质管理的说法中,正确的是()。
春秋时期各诸侯国相互进行兼并战争,先后称霸的有齐桓公、( ),史称“春秋五霸”
政府在选择单位资本投入产出最优的投资项目时的标准是()。
某男,66岁。长期吸烟,喘促气短20年,加重10天。症见喘促气短,动则尤甚,呼多吸少,气不得续,形寒肢冷,面唇青紫;舌质淡,苔薄,脉沉弱。其中医证候是()A.风
下列有关活血剂的叙述中,正确的是A.某些活血制剂,易伤正气,不宜过量服用和久服B.有活血化瘀之功,兼有行气、止痛、益气、补阴、化痰、息风等作用C.不宜单用中
西咪替丁的抗消化性溃疡作用主要是由于A.阻断M受体B.阻断5-HT受体C.阻断H2受体D.阻断胃壁H+泵E.阻断DA受体
某幢坡屋顶住宅共6层,其室外地坪比室内首层地面低0.5m,自±0.00至屋檐高度17m,屋脊比屋檐高1.6m,该住宅的建筑总高度为()m。A.17.00B
关于软基处理中竖向排水体的说法,正确的有()。A.竖向排水体可采用袋装砂井和塑料排水板B.袋装砂井宜采用矩形套管C.竖向排水体可按正方形或等边三角形布置D
共用题干根据《期货公司风险监管指标管理办法》的规定,该期货公司的净资本是人民币()。A:8470万元B:6290万元C:7050万元D:8090万元