首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Hypertension Drugs Found to Cut Risk of StrokeAustralian doctors declar...
共用题干 Hypertension Drugs Found to Cut Risk of StrokeAustralian doctors declar...
admin
2020-12-24
22
问题
共用题干
Hypertension Drugs Found to Cut Risk of Stroke
Australian doctors declared Monday that a cocktail of simple antihypertensive drugs can lower the risk of patients suffering a repeat stroke by more than a third.This is the result of their research.The research, presented at a medical conference in Italy over the weekend,has been valued highly as a major breakthrough in stroke prevention.
Strokes kill 5 million people a year,and more than 15 million suffer non-fatal strokes that often leave them with useless limbs,slurred speech and other serious disabilities.One in five stroke survivors goes on to have a second,often fatal,stroke within five years of the first.
An international six-year study of 6,100 patients directed from Sydney University found that by taking two blood pressure-lowering drugs,the risk of secondary strokes can be reduced by up to 40 percent.Even taking one of the commonly available drugs can cut the risk by a third,the study said.The drugs are the diuretic indapamide ( 吲达帕胺)and the ACE inhibitor perindopril , better known by its brand name Cover- syl.The combination was effective even in patients who did not have high blood pressure,the researchers said.They even found that the risk of another stroke could be cut by three quarters among the one-in-ten pa- tients who had suffered a cerebral hemorrhage(出血), the worst type of stroke , where there is direct bleeding into the brain.
Stephen McMahon,who presented the research at the Milan congress of the European Society of Hypertension,said about 50 million people were alive who had suffered at least one stroke."If most of those patients were able to get access to this treatment,it would result in maybe the avoidance of half a million strokes a year,"the professor told Australia's ABC Radio.
McMahon said doctors had long known that lowering the blood pressure of those with hypertension could help prevent strokes."What we have shown for the first time is that it does not really matter what your blood pressure is;if you have had a stroke,then lowering blood pressure will produce large benefits,to begin with-even for people whose blood pressure is average or below average,"he said.
McMahon said the Milan gathering had heralded the research as a"major breakthrough in the care of patients with strokes-perhaps the biggest step forward that we have made in the last couple of decades."
选项
What patients among those who have a stroke will benefit greatly from taking blood pressure-lowering drugs?
A:Those whose blood pressure is high.
B:Those whose blood pressure is average.
C:Those whose blood pressure is below average.
D:All of the above.
答案
D
解析
由文章第二段最后一句“One in five stroke survivors goes on to have a second , often fatal,stroke within five years of the first.”可知,中风以后存活的病人中,有1/5的人在第一次中风后5年内会再次中风,而且常常是致命的。故C为正确答案。
由文章第三段的内容可知,服用两种降压药中风复发的危险性可减少40%;单服一种药,其危险性降低1/3,即约33%。可见服用两种药比服用一种药可多减少大约7%,即大约1/14的危险性。
第二段第一句说非致命的中风常造成病人四肢残废、语言含糊不清以及其他严重残疾。B、C、D三项均属于中风的后遗症(D项的面部麻痹属于严重残疾之一),而A项“习惯性失眠”则不应属于中风的后遗症。故A是正确答案。
由文章第四段第二句“‘ If most of those patients were able to get access to this treatment , it would result in maybe the avoidance of half a million strokes a year,’”可知,如果大多数病人有机会进行这样治疗的话,每年就可以避免50万次中风的发生。故B为正确答案。
由文章倒数第二段的内容可知,血压高低并不重要,只要你得了中风,降低血压就有很大益处,即使血压正常或低于正常值也是如此。故D为正确答案。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/Mu9QKKKQ
相关试题推荐
共用题干 ANewEducationalFeature1.Thereisadistinctiveandcomparativelynew...
共用题干 SchoolingandEducationItiscommonlybelievedintheUnitedStatestha...
共用题干 SchoolingandEducationItiscommonlybelievedintheUnitedStatestha...
共用题干 SchoolingandEducationItiscommonlybelievedintheUnitedStatestha...
共用题干 HeatIsKillerExtremelyhotweatheriscommoninmanypartsoftheworl...
共用题干 HeatIsKillerExtremelyhotweatheriscommoninmanypartsoftheworl...
共用题干 HeatIsKillerExtremelyhotweatheriscommoninmanypartsoftheworl...
共用题干 HeatIsKillerExtremelyhotweatheriscommoninmanypartsoftheworl...
共用题干 HeatIsKillerExtremelyhotweatheriscommoninmanypartsoftheworl...
共用题干 HeatIsKillerExtremelyhotweatheriscommoninmanypartsoftheworl...
随机试题
脘腹痞闷,纳呆呕恶,大便溏泄,头身困重,苔白腻,脉缓。其证型是 A.脾胃阳虚证
进行低频电诊断时,用足够长的脉冲剌激引起肌肉最小收缩的最低的电流阈值称为 A.
在社会心理学领域里,态度属于()的研究内容。 A.个体层面 B.人际层面
胎儿附属物的描述错误的是 A、胎膜由绒毛膜和羊膜组成 B、脐带长平均约55
下列房地产价格影响因素中,属于外部因素的有( )。
某企业2016年度通过民政部门向贫困地区捐赠50万,直接向某大学捐款10万元,均
(五) 赵、钱都是某公司职员,两人同住一宿舍。2005年春,公司派赵到珠海办事处工作一年。临行前,赵将已使用了一年的一台21英寸彩电委托给钱保管并允其使...
某人来到一家冰激凌店买杯装冰激凌,他看到排在他前面的第一个人花了30元钱买了1个大杯、2个中杯、4个小杯;第二个人买了2个大杯、5个中杯、11个小杯,付了...
城市给水工程详细规划中的主要内容包括()。A:计算用水量,提出对用水水质、水压的要求B:布置给水设施和给水管网C:进一步确定供水设施规模,确定主要设施位置
预算作为一种数量化的详细计划,它是对未来活动的细致、周密安排,数量化和可执行性是预算最主要的特征。