首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
Passage 1 Frenchmen attach great importance to education. They regard the cu...
Passage 1 Frenchmen attach great importance to education. They regard the cu...
admin
2020-12-24
29
问题
Passage 1
Frenchmen attach great importance to education. They regard the cultivation of children as asocial obligation. French education mixes warm romantic humor into its careful and severeeducation. I have ever heard such a story:
It took place in an ordinary French family. One day, when the boy was playing basketball, theball hit a vase offthe shelf with its mouth knocked ,off a large piece. The vase was an antique handeddown through generations from Bourbon Dynasty. To cover the great trouble, the boy glued thepieces together and put the vase back to its place panic-stricken.
That evening his mother noticed the change on it. At dinnertime, she asked her boy if he hadbroken the vase. Being scared of punishment, the boy said by a sudden inspiration that a cat jumpedin from the window and knocked the vase off the shelf. His mother was quite clear that her son waslying, for all the windows were closed before her leaving. However, she just said that it seemed itwas her carelessness not to have the window tightly closed.
Before going to bed, the boy found a note on his bed, on which he was asked to go to the study.
The boy had thought he had gotten by under false pretences, but then felt he couldn′t dodge themisfortune. Now that he had already lied, he made up his mind no matter what his mother said, hewould disavow to the end.
On seeing her son enter in fear, his mother took out a chocolate box and gave one piece of thechocolates to her son. "Baker, this chocolate is a reward for you, for you created a cat with yourspecial imagination." Then, she put another chocolate in his hand."This chocolate is a reward foryour ability to restore. But the glue you used is for restoring paper materials; to restore a vase needshigher special technique. Tomorrow, let′s bring the vase to the artists to see how they make acraftwork intact as it was." With that, she took the third chocolate, "The last chocolate stands for myapology. I shouldn′ t have laid a vase in a place where it could so easily fall down. I wish you hadn′ tbeen scared, my little sweetheart."
"But, Mom, I..." The boy tried to make something clear, but he awkwardly uttered nothing butsome words. "Our talk is over. Good night, Baker!" She gave a soft kiss on his forehead and walkedout of the study.
The following days were the same as before. The only change was that the boy had never told alie since then.
No scolding. It looks unimaginably queer. In fact, the three chocolates are the alarm in the boy′ sheart all the time. Sometimes, no punishment itself is a kind of punishment.
Which of the following is TRUE according to the passage
选项
A.The broken vase was beautifully restored.
B.The three chocolates served as a reminder.
C.The boy' s mother forgot to close the window.
D.What the boy said was well prepared and designed.
答案
B
解析
细节题。A项“破碎的花瓶被完美地修复了”,原文中母亲说虽然胶水把碎片几乎完美地粘在一起,但那胶水是用来修复纸张的;修复花瓶不仅需要更强有力的胶水,还需要很高的技巧。C项“小男孩的母亲忘记关窗户了”,原文第三段最后两句讲小男孩的母亲很清楚孩子在撒谎,因为她把所有的窗户都关好后才离开家的,然而面对孩子的谎言,母亲只是说,看来是她疏忽了,没有关好窗户。D项“小男孩说的话是精心准备和设计好的”。原文第三段第三句讲他是灵机一动想出来的。以上三项均与原文不符。B项与最后一段中“the three chocolates are the alarm in the boy’s heart allthe time”对应.意思是这三块巧克力一直在小男孩的心里,时时刻刻提醒他要保持诚实。故选B。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/T5T8KKKQ
相关试题推荐
Passage2 Americanstodaydon′tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourhe...
Passage2 Americanstodaydon′tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourhe...
Passage2 Americanstodaydon′tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourhe...
Passage2 Americansdon’tliketolosewars.Ofcourse,alotdependsonhowy...
Passage2 Americansdon’tliketolosewars.Ofcourse,alotdependsonhowy...
Passage2 Ofallthecomponentsofagoodnight′ssleep,dreamsseemtobe...
Passage2 Ofallthecomponentsofagoodnight′ssleep,dreamsseemtobe...
Passage2 Ofallthecomponentsofagoodnight′ssleep,dreamsseemtobe...
Passage2 ForcenturiesinSpainandLatinAmerica,headinghomeforluncha...
Passage2 ForcenturiesinSpainandLatinAmerica,headinghomeforluncha...
随机试题
关于税法正式渊源的说法,错误的是() A.税收法律由国家最高权力机关制定 B
某男,58岁。胃痛反复发作,食后胀痛更甚,痛连两胁,多在情志不舒或饮食不节时发作
各国征收反倾销税的目的在于( )。
实施图纸审查、工程变更和设计变更管理制度,审查承包商时,不包括()。
根据《城市规划编制办法》的规定,控制性详细规划编制内容应包括()。 A.确定
患者女性,30岁。平时月经规则,现停经70天,阴道流血10天。妇科检查子宫如妊娠3个月大,软,无压痛,双侧附件区均触及5cm囊性包块,壁薄,活动好,无压痛...
为了了解学生的视力情况,某教师向学生发放问卷以收集相关信息。该教师所采用的教育研究方法是()。A.观察法B.调查法C.实验法D.比较法
邓小平指出:“任何一个国家要发展,孤立起来,闭关自守是不可能的,不加强国际交往,不引进发达国家的先进经验、先进科学技术和资金,是不可能的。”我国实行对外开...
β3受体阻断药A.可使心率加快,心排量增加B.有时可诱发或加重哮喘发作C.促进脂肪分解D.促进肾素分泌E.升高眼压作用
“十二五”规划纲要提出,优化能源开发布局应统筹规划全国能源开发布局和建设重点,建设()等国家综合能源基地。A:山西B:内蒙古东部地区C:鄂尔多斯盆地D:内