首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
Passage 2 For centuries in Spain and Latin America, heading home for lunch a...
Passage 2 For centuries in Spain and Latin America, heading home for lunch a...
admin
2020-12-24
102
问题
Passage 2
For centuries in Spain and Latin America, heading home for lunch and a snooze with the familywas some thing like a national right, but with global capitalism standardizing work hours, this idyllichabit is fast becoming an endangered pleasure. Ironically, all this is happening just as researchers arebeginning to note the health benefits of the afternoon nap.
According to a nationwide survey, less than 25 percent of Spaniards still enjoy siestas. And likeSpain, much of Latin America has adopted Americanized work schedules, too, with shortened lunchtimes and more rigid work hours. Last year the Mexican government passed a law limiting lunchbreaks to one hour and requiring its employees to work their eight-hour shift between 7 a.m. and 6 p.m.
Before the mandate, workers would break up the shift--going home midday for a long break withthe family and returning to work until about 9 or 10 p.m. The idea of siesta is changing in Greece,Italy and Portugal, too, as they rush to join their more "industrious" counterparts in the globalmarket.
Most Americans I know covet sleep, but the idea of taking a nap mid-afternoon equates withlaziness, un employment and general sneakiness. Yet according to a National Sleep Survey poll,65percent of adults do not get enough sleep. Numerous scientific studies document the benefits of naptaking, including one 1997 study on the deleterious effects of sleep deprivation in the journal Inter-nal Medicine. The researchers found that fatigue harms not only marital and social relations butworker productivity.
According to Mark Rosekind, a former NASA scientist and founder of Solutions in Cupertino,Calif., which educates businesses about the advantages of sanctioning naps, we′ re biologically pro-grammed to get sleepy between 3 and 5 p.m. and 3 and 5 a.m. Our internal timekeeper--called thecircadian clock--operates on a 24-hour rotation and every 12 hours there′s a dip. In accordancewith these natural sleep rhythms, Rosekind recommends that naps be either for 40 minutes or for twohours. Latin American countries, asserts Rosekind, have had it right all along. They′ ve been in syncwith their clocks; we haven′t.
Since most of the world is sleep-deprived, getting well under the recommended eight hours anight (adults get an average of 6.5 hours nightly), we usually operate on a kind of idle midday. Napsare even more useful now that most of us forfeit sleep because of insane work schedules, longercommute times and stress, In a study published last April, Brazilian medical researchers noted thatblood pressure and arterial blood pressure dropped during a siesta.
This text is mainly about __________.
选项
A.the health benefits of afternoon naps
B.the negative effects of sleep-deprivation on health and worker productivity
C.the importance of the siesta tradition in Spain and Latin America
D.the siesta tradition and its health benefits
答案
D
解析
主旨题。本题考查对全文中心思想的理解。文章内容不但涉及了午睡的种种好处,而且还讲述了有关午睡的历史和传统.因此能概括这两方面的内容只有D。A项只涉及了文章的一个细节“healthbenifits(对健康的好处)”,更重要的是afternoon nap的用词不准确,文章通篇讲的是“睡午觉”.行文中不断出现的关键词有snooze,siestas,midday break,mid-afternoon nap而非afternoon nap,故可排除。B、C两项分别对应文章第三、四段的内容。不能概括全文。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/YRT8KKKQ
相关试题推荐
Passage2 Americanstodaydon′tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourhe...
Passage2 Americanstodaydon′tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourhe...
Passage2 Americanstodaydon′tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourhe...
Passage2 Americansdon’tliketolosewars.Ofcourse,alotdependsonhowy...
Passage2 Americansdon’tliketolosewars.Ofcourse,alotdependsonhowy...
Passage2 Americansdon’tliketolosewars.Ofcourse,alotdependsonhowy...
Passage2 Ofallthecomponentsofagoodnight′ssleep,dreamsseemtobe...
Passage2 Ofallthecomponentsofagoodnight′ssleep,dreamsseemtobe...
Passage2 ForcenturiesinSpainandLatinAmerica,headinghomeforluncha...
Passage2 ForcenturiesinSpainandLatinAmerica,headinghomeforluncha...
随机试题
“良好的健康是社会、经济和个人发展的重要资源”是在哪里提出的()。
卡特尔根据对智力测验结果的分析,将处理数字系列、空间视觉感和图形矩阵项目时所需的
某国某年的有关经济指标分别为:国际收支的经常账户逆差570亿美元,资本账户顺差6
(二)背景资料 某公司承建的市政府桥梁工程中,桥梁引道与现有城市次干道呈T
标准化中,间接法的应用条件( ) A.已知各组内分年龄别的死亡率 B.分别
销售机构在进行市场细分时应遵循的原则中,()是指完成市场细分后,销售机构有能力向某一细分市场提供其所需的基金产品和服务,即该细分市场是易于开发、便于进入的。A
茯苓丸中含有A.细辛,花椒B.槟榔,半夏C.猪苓,泽泻D.当归,白术E.朴硝,枳壳
下列关于ANUG的主要临床表现,说法错误的是A.主要特征性损害为龈乳头的坏死B.病程较短,一般为数天至1?2周C.病变往往仅累及附着龈D.疼痛明显E.有
在工程项目绩效评价方法中,()是一种基于战略管理的业绩考评工具。A:关键绩效指标法B:平衡计分卡C:赢得值法D:平均绩效指标法
应付应激的办法有多种,例如,可以()。 (A)重新评价应激源以调整自己的情绪 (B)采取饮酒、听音乐或从事体育活动等行为以减小压力 (C)调动社...