首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
财务会计
共用题干 Yoga May Help Ease High Blood Pres
共用题干 Yoga May Help Ease High Blood Pres
书海库
2019-12-17
7
问题
共用题干Yoga May Help Ease High Blood Pressure
People who follow the ancient practice of yoga may be getting an added health boost,with a new study suggesting it can fight high blood pressure一also known as hypertension.
"This study confirms many people's feelings that exercise may be useful in the control of hypertension,"said Dr. Howard."Yoga would be a useful adjunct in the lowering of blood pressure in certain populations."
_________(46)Although the study couldn't prove a cause-and-effect relationship,doing yoga two to three times a week was associated with an average drop in blood pressure readings from 133/ 80 to 130/77,the researchers said.
In comparison,the average decrease in blood pressure was smaller(134/83 to 132/82)among people who ate a special diet but did not do yoga.
In a bit of a surprise,doing yoga in tandem with a special diet did not outperform doing yoga alone.___________(47)
Dr. Howard said the study shows that"yoga can have a favorable effect" on hypertension. ________(48)"But some large population studies have suggested that changes of this magnitude could have very significant long-term benefits."
___________(49)including its relatively short length and the fact that most participants were young and had milder forms of high blood pressure,Dr. Howard said.
__________(50)"Yoga,along with deep breathing exercises,meditation and inner reflection,is a good adjunctive and integrative cardiovascular approach to better health,including lowering blood pressure,as this data suggests,"said Dr. David Friedman.
选项
__________(46)A:The amount of change was small,he said.B:Another expert agreed that the ancient Indian practice of yoga might ease hypertension.C:In the study,researchers tracked 58 women and men,aged 38 to 62,for six months.D:Yoga is proved to be effective in lowering high blood pressure.E:The study did have some limitations.F: This may be because doing both required a greater amount of time,making it more difficult for participants to stick with their regimens.
答案
C
解析
本题考查的是对所读材料的大意和主旨的掌握。前一句讲喻伽的功效,后一句讲这项研究的血压降低值。因此C选项放在这里最符合,指明了该项研究的时间、人群和年龄,与后文数值的出现连接得最合理。 本题考查的是对所读材料的大意和主旨的掌握。前一句提到了做瑜伽并且进行特殊饮食的人群并没有比只做瑜伽的人群血压降低得多。F选项最合适,说明了出现这种现象的可能原因。 本题考查的是对所读材料的大意和主旨的掌握。后一句说:但是,一些大型人群研究显示这一量级的变化会产生重大的长远效果。A选择最合适,并与后一句的“但是”“重大的长远效果”相呼应。 本题考查的是对所读材料的大意和主旨的掌握。后面说的都是研究的缺陷或局限性。E选择是唯一符合题意的。 本题考查的是对所读材料的大意和主旨的掌握。后一句的最后提到了另一个医生的名字,B选项是最佳的。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/UYOfKKKQ
相关试题推荐
D题干四个图形依次从上往下拼接,见下图。
A题干图形的外围均是开放的,A项符合。
B题干图形依次含有1,2,3,4,5个三角形,只有B项含6个三角形。
B题干图形均有四个封闭区域。
B题干图形均代表一项运动,B符合。
C大小形状相同的图形看作一类图形,题干图形都由两类图形组成,选项中只有C符合。
B题干图形包含的交点数依次为5、4、3、2、1、(0),只有B符合。
C题干图形中的人都只使用了1只手,选项中只有C项符合。
A题干图形中都含有4个封闭区域,选项中只有A项符合。
A题干符号规律为ABCABD,只有A项符合此规律。故答案选A。
随机试题
肩关节前脱位闭合复位的康复治疗,错误的是 A.等张抗阻运动,限制外旋在50以内
实际中应用最广泛的一种调查方式和方法是()。
张三就某纠纷起诉李四,出现如下情形,法院处理正确的是
关于基金份额认购的收费模式的表述,正确的是()。
一国的储备资产量应与该国贸易进口额保持一定比例。一般而言,储备的比率应为( )
在财务分析中,ROE可以分解的因素不包括( )。
切断某些地方政府与开发商的利益关联,不让含混不明的所谓“公共利益”给地方政府和开
依次填入横线部分最恰当的是: 经济发展必然会有新旧动能____的过程,当传统动能由强变弱时,需要新动能的____和传统动能的转型,形成新的“双引擎”...
安全电压是在一定条件下、一定时间内不危及生命安全的电压。我国标准规定的工频安全电压等级有42V、36V、24V、12V、6V(有效值)。不同的用电环境、不...
既是可行性研究的基础,又是决定生产规模的依据的是( )A.地质构造和开采难易程度分析研究B.矿产地质特征和矿产储量计算分析研究C.矿产储量和矿床地质条件分