首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
财务会计
共用题干 Research Shows Walking Can Lift De
共用题干 Research Shows Walking Can Lift De
书海库
2019-12-17
52
问题
共用题干Research Shows Walking Can Lift Depression
New research by German scientists shows that author Charles Dickens was onto a good thing when he
took long,brisk walks to relieve periodic bouts of depression.The author of Oliver Twist and David
Copperfield would walk for hours in the l860s as an antidote to intense feelings of sadness which alternated
with restless euphoria.__________(46)
Aerobic exercise like rapid walking can be more effective at lifting depression than drugs,reported the
scientists led by Dr. Fernando Dimeo._________(47)The team found that in 10 of these patients drugs had
failed to bring any substantial improvement.The team devised an exercise regime for the group that involved
walking on a treadmill for 30 minutes every day.__________(48)The intensity of the training programme was
stepped up as the heart rate adapted.A measurement of depression severity was taken at the start and the
end of the programme,and patients were asked to rate their own mood regularly over a 10-day period.The
researchers in Berlin found that after 10 days of the course six patients felt"substantially less depressed".
___________(49)Two were slightly less depressed,while four others remained unchanged.Depression levels
overall fell by a thirds and on the self-assessed scores by 25 percent,said the researchers whose findings
appeared in the British Journal of Sports Medicine.
The study was small but the extent of the improvement was said by scientists to be impressive._____(50)
Nineteenth century doctors would have called Dickens'condition melancholia since the psychological
condition of depression was unknown.Dickens'biographer Peter Ackroyd says the author's son Charles
remembers his father's"heavy moods of deep depression"and many times of"intense nervous irritability",
something modern psychologists would certainly recognize.
选项
_________(46)A:The number included five people who had not found any relief using drug treatment.B:Long and brisk walks are not necessarily beneficial to every person.C:They studied 12 people with severe depression that had lasted an average of nine months.D:The outcome indicated a clinical benefit which could not be obtained with pharmacological treatment currently available,they said.E:This is also the advice that experts from the Free University in Berlin are giving today.F:According to the regime,intense activity lasting three minutes was alternated with walking at half speed for three minutes.
答案
E
解析
第一段说到了狄更斯找到了一种方法,即通过散步几小时来缓解悲伤与亢奋交替的紧 张情绪。文章的第一段点明主题,而E项正是文章题目所要具体阐述的内容,故是最佳选项。 由文章第二段第一句可知,科学家们报道,像快走这样的有氧运动在消除抑郁情绪方 面比药物更有效。显然下面需要具体说明这个结论的证据。C项的“They studied”指这些科学 家进行了研究。空白处的后一句“The team”还是指这些人。故用C项来连接上下文是最恰 当的。 空白处的前一句说,这些科学家为病人制订了一个锻炼计划,选项F一开始就说“根据 这个计划······”,可见后句与前句之间具有衔接关系,故它是最佳选项。 前面提到被研究的人共有12人,且空白处的前一句说有6位病人感到抑郁程度明显减 轻,空白处的后一句说有2位稍微减轻,4位无变化。A项的大意为,其中包括五位以前使用药 物而病情没有任何缓解的病人,故将它放在此处最恰当。 空白处的前一句说这次研究的范围虽小,但病人病情改善的程度却给人很深的印象, 此段实际上是对研究作总结。D项内容也是一句总结性的话:“研究结果表明,它对临床是有 益处的,而这却是现有的药物治疗所不能及的”,故把它放在此处也是最恰当的。第6部分:完形填空
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/XPOfKKKQ
相关试题推荐
D题干四个图形依次从上往下拼接,见下图。
B题干图形依次含有1,2,3,4,5个三角形,只有B项含6个三角形。
C题干图形均只有一个部分,A,B,D各由3,2,3部分构成,选C。
A题干数列是公比为的等比数列。
A题干由三种字母组成,其组合形式是AABBACCA,只有A项符合。
B题干图形均代表一项运动,B符合。
C大小形状相同的图形看作一类图形,题干图形都由两类图形组成,选项中只有C符合。
B题干图形包含的交点数依次为5、4、3、2、1、(0),只有B符合。
A.4 B.8 C.3√2 D.4√2A题干数列是公比为√2的等比数列。
D根据题干第二个图形的结构,可排除A、B、C,如图所示:
随机试题
下列符合溃疡性结肠炎的说法是 A.非干酪性肉芽肿 B.病变多局限于黏膜和黏膜
不属于包埋材料膨胀机制的是 A.凝固膨胀 B.吸水膨胀 C.温度膨胀 D
维生素B12缺乏所致营养性巨幼细胞贫血中没有下列哪项表现
以下属于驻地监理工程师及驻地办岗位职责的是()A.负责驻地办监理人员、设施的安全管理B.负责驻地办安全监理工作,落实安全监理各项管理制度C.审查施工组
求实作为高校教师应有的职业道德品质间接影响着教师能否履行自己的基本职能
1948年10月2日,刘少奇同志在同华北记者团谈话时,讲了一个希腊神话故事:巨人安泰是地神之子,他在同对手搏斗时,只要身不离地,就能从大地母亲那里不断吸取...
出现不协调性宫缩乏力时,首先采取的措施是A.静脉滴注缩宫素B.酌情给予镇静剂C.立即剖宫产D.立即阴道助产E.等待产程自然进展
()负责公司所有产品的审核、决策和监督执行。A.研究委员会B.产品审批委员会C.投资委员会D.风控委员会
下列囊痈的临床特征哪一项是错误的A.阴囊红肿掀热B.亮如水晶C.坠胀疼痛D.腋下有譽核E.发热恶寒
在个人住房贷款的发放环节,存在的主要风险点包括()。A.个人信贷信息录入是否准确B.贷款担保手续是否齐备、有效C.发放金额、期限与审批表不一致D.未对重点