首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Exercise and BrainJust as exercise strengthens the heart and lungs,b...
共用题干 第二篇Exercise and BrainJust as exercise strengthens the heart and lungs,b...
admin
2020-12-24
29
问题
共用题干
第二篇
Exercise and Brain
Just as exercise strengthens the heart and lungs,bones and muscles,it may also power up the brain.A succession of scientific studies of animals implies that physical activity has a positive effect on mental functioning.
"It's clear that the brain benefits from exercise,"says brain scientist William Greenough of the University of Illinois at Urbana-Champaign.His studies with rats have demonstrated two primary effects of activity:Vigorous physical exercise provides the brain with more fuel,and skill-based ex-ercise increases the formation of connections in the brain, which, according to the proposals of some scientists,may make the brain better able to process information.
In one experiment,laboratory rats were separated into three groups.One group was exercised by running inside an automatic wheel,a second group improved their skills in a complicated obstacle course,and a third group was inactive.
"The animals that learned to go through the obstacle course exhibited a greater number of brain connections than the animals in the exercised or inactive groups,"Greenough said."In contrast, the animals that exercised inside the automatic wheel possessed a greater density of blood vessels in the brain than did either of the other two groups of animals."
Learning a new dance step may boost the brain in the same way that learning a language can, he says.And if the dance is a good physical exercise as well,the benefits multiply.Young brains may be especially able to boost brain power through exercise,suggested another of Greenough's experiments that showed the most significant changes in the brain occurred among rats that had been exercised when very young.And while animals aren't people,he says it is logical to make the inference that an effect found in rats may also apply to humans.
Human studies have focused primarily on older adults and suggest that regular exercise can improve the speed with which the brain processes information.Measurements made by Arthur Kramer at the University of Illinois demonstrated that inactive adults,aged 63 to 82,could hit buttons faster in response to a tone after they went through a 10-week water exercise course.A corresponding control group that didn't exercise showed no improvement.
选项
Which statement about the experiment of lttboratory rats is correct?
A:One group was exercised by running circles inside.
B:One group was exercised in a complicated obstacle course outside.
C:The animals that learned to go through the obstacle course exhibited a greater number of brain cells than the animals in the exercised or inactive groups.
D:The animals that exercised inside the automatic wheel possessed a greater density of blood vessels in the brain than did either of the other two groups of animals.
答案
D
解析
选项A、B、C中提到的锻炼身体的好处在第一段均提到了,只有D项文中没有提到。因此选择D。
文章第二段第二句提到:高强度体育运动给大脑提供更多的燃料,而技巧性运动则增强大脑神经的联结。依照某些科学家的见解,这种联结能使大脑更好地处理信息。因此选择A项,而B项和C项是技巧性运动的功能,D项不符合文章意思。
文章第三段和第四段告诉我们选项A应该是。nning inside an automatic wheels;选项B文中没有提到是inside还是outside;选项C应该是a great number of brain connections;选项D是正确的。
文章第五段第一句告诉我们“学习一种新的舞蹈和学习一种语言一样,都能促进大脑发展。如果这种舞蹈还是一种良好的体育运动,则益处加倍”,因此A和B项都排除。根据文章第三段和第四段,我们知道只有being inactive inside不能促进大脑发展。
根据文章我们知道选项A里老鼠的实验结果应当可以应用到对人类的研究,因此是错误的;文章第五段告诉我们选项B的表述是正确的;文章第六段告诉我们“经常锻炼能提高大脑处理信息的速度”,但并没有说该实验结果不能应用于其他年龄段的人,因此是错误的;根据文章第二段我们知道两种锻炼对大脑会产生不同的影响,因此选项D也是错误的。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/Zw9QKKKQ
相关试题推荐
共用题干 TheFatProblemThatMenFaceItisapleasuretoseemenofacertaina...
共用题干 TheFatProblemThatMenFaceItisapleasuretoseemenofacertaina...
共用题干 TheFatProblemThatMenFaceItisapleasuretoseemenofacertaina...
共用题干 TheFatProblemThatMenFaceItisapleasuretoseemenofacertaina...
共用题干 HitchhikingWhenIwasinmyteens(十几岁)and20s,hitchhikingwasamainfo...
共用题干 HitchhikingWhenIwasinmyteens(十几岁)and20s,hitchhikingwasamainfo...
共用题干 HitchhikingWhenIwasinmyteens(十几岁)and20s,hitchhikingwasamainfo...
共用题干 HitchhikingWhenIwasinmyteens(十几岁)and20s,hitchhikingwasamainfo...
共用题干 HitchhikingWhenIwasinmyteens(十几岁)and20s,hitchhikingwasamainfo...
共用题干 HitchhikingWhenIwasinmyteens(十几岁)and20s,hitchhikingwasamainfo...
随机试题
(64-66题共用备选答案) A.维生素A B.维生素B1 C.维生素B2
下列关于印花税征收管理的表述中,正确的是()。
甲骨文,是世界上最早的文字。()
某汽车货运公司拥有三种型号的车辆,各型号车辆的额定吨位及2014年8月的车辆运用
商业银行过度依赖于掌握商业银行大量技术和关键信息的外汇交易员,由此则可能带来(
当前我国老工业基地结构调整工作的重点有( )。A:调整所有制结构B:调整城乡结构C:调整产业结构D:调整企业结构E:调整就业结构
招标投标民事争议包括()。A:招标文件争议B:招标程序争议C:中标结果争议D:招标中的民事侵权争议E:行政监督部门与招投标当事主体发生矛盾引起的争议
A公司承包了东北某炼钢厂的压缩机站机电安装工程,要求年底竣工,设备安装结束后,拟对空压机进行单机调试,并由项目总工程师编制了试运转方案报建设单位审批后进行...
经批准可以采用邀请招标方式招标的情况包括()。A、涉及国家安全、国家秘密的项目B、采用特定的专利或专有技术的C、受自然地域环境限制的D、利用扶贫资金实行
甲公司为扩大生产经营规模而多方筹措资金。其中,以厂房作抵押向乙银行借款200万元,双方签订了书面抵押合同,并办理了抵押登记;以其2套机器设备(进口、国产各...