首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
请阅读短文,完成此题。 I am one of the many city people who are always saying that give...
请阅读短文,完成此题。 I am one of the many city people who are always saying that give...
admin
2020-12-24
50
问题
请阅读短文,完成此题。
I am one of the many city people who are always saying that given the choice we should preterto live in the country away from the dirt and noise of a large city. I have managed to convincemyself that if it weren't for my job I would immediately head out for the open spaces and go backto nature in some sleepy village buried in the country. But how realistic is the dream?
Cities can be frightening places. The majority of the population live in massive tower blocks,noisy, dirty and impersonal. The sense of belonging to a community tends to disappear when youlive fifteen floors up. All you can see from your windows is sky, or other blocks of flats. Childrenbecome aggressive and nervous--cooped up at home all day, with nowhere to play; their mothefeel islated from the rest of the world. Strangely enough, whereas in the past the inhabitants of one street all knew each other, nowadays people on the same floor in tower blocks don't even say hello to each other.
Country life, on the other hand, differs i~om this kind of isolated existence in that a sense of community generally binds the inhabitants of small villages together. People have the advantage of knowing that there is always someone to turn to when they need help. But country life has disadvantages too. While it is true that you may be among fiSends in a village, it is also true that you are from the exciting and important events that take place in cities. There's little possibility of going to a new show or the latest movie. Shopping becomes a major problem, anti for anythingslightly out of the ordinary you have to go on an expedition to the nearest large town. The city dweller who leaves for the country, is often oppressed by a sense of unbearable stillness and quiet.
What, then, is the answer? The country has the advantage of peace and quiet, but suffers ti'om the disadvantage of being cut off; the city breeds a feeling of isolation, and constant noise batters the senses. But one of its tnain advantages is that you are at the centre of things; and that life doesn't come to an end at half past nine at night. Some people have found(or rather bought) a compromise between the two: they have expressed their preference for the"quiet life" by leaving the suburbs and moving to villages within commuting distance of large cities. They generally have about as much sensitivity as the plastic flowers they leave behind--they are polluted with strange ideas about change and improvement which they force on to the unwilling original inhabitants of the villages.
Which of the following is not the disadvantage of country life?
查看材料
选项
A.It is inconvenient to buy something.
B.Villagers can't enjoy the exciting events.
C.Villagers have little opportunity to see a film.
D.There are many friends around each villager.
答案
D
解析
根据题干中的“the disadvantage of country life”可定位至第三段,第三段提到“it is also true that you are from the exciting and important event8 that take place in cities.There’s little possibility of going to a new show or the latest movie.Shopping becomes a major problem”。A、B、C三项均符合文意,根据第三段第四句“While it is true that you may be among friends in a village,it is also true that…”可知,生活在大帮朋友间并非缺点。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/fFT8KKKQ
相关试题推荐
Passage1 Lonelypeople,itseems,areatgreaterriskthanthegregariouso...
Passage1 Lonelypeople,itseems,areatgreaterriskthanthegregariouso...
Passage1 Lonelypeople,itseems,areatgreaterriskthanthegregariouso...
Passage1 Lonelypeople,itseems,areatgreaterriskthanthegregariouso...
以下是某高中英语教师教授短文的教学片段: (1)Theteacherwrotethenewvocabularydownandasked...
Whichofthefollowingisnotawhile-speakingactivity?A.Describingpeopleand
What'stheteacherdoingbysaying"Whowantstohaveatry"?
What'stheteacherdoingbysaying"Whowantstohaveatry"?
请阅读Passage2,完成小题。 Passage2 Papermoneyisusedeverydaybutpeopledono...
请阅读Passage2,完成小题。 Passage2 Papermoneyisusedeverydaybutpeopledono...
随机试题
A公司属于家电销售企业,2018年3月2日,A公司与B公司签订
关于后注浆法的特点,说法正确的是( )。
1991-90.腹中冷痛,手足厥冷,身体疼痛者,宜选用 A.附子梗米汤B.乌
张力性气胸的病理生理改变下列哪项是的 A.气管、支气管或肺损伤处形成活瓣B.纵
根据安全防范工程技术规范,银行营业场所的数据、图像、声音等记录资料的保留时间,应满足安全管理需要,至少应保留()天。A.7;B.15;C.20;D.30。
通话记录:手机A.硬盘:计算机B.遥控器:电视机C.录音磁带:录音机D.语音文件:录音笔
共用题干 患者,女性,32岁。慢性迁延性胃炎。反复上腹胀痛,食欲减退,反酸、嗳气。近半年出现贫血、体重减轻。该型胃炎发病的主要因素是A:幽门螺杆菌感染B:
最近很多银行推出了等额递增还款法和等额递减还款法,理财规划师一般会推荐下列哪类人群采用等额递增还款()。A:目前收入一般、还款能力较弱,但未来收入预期会逐渐增加
农业企业筹措资金的渠道有()。A:负债B:投入资本C:再生产D:留存收益E:以上答案都正确
()是监管部门依法对辖内银行机构及市场进行管理,对银行机构及其经营活动实行领导、组织、协调和控制等。A.银行监管B.银行监督C.银行管理D.银行监查