首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Nuclear Power and Its DangerNuclear power's danger to health,safety...
共用题干 第二篇Nuclear Power and Its DangerNuclear power's danger to health,safety...
admin
2020-12-24
22
问题
共用题干
第二篇
Nuclear Power and Its Danger
Nuclear power's danger to health,safety,and even life itself can be summed up in one word:radiation.
Nuclear radiation has a certain mystery about it,partly because it cannot be detected by human senses.
It can't be seen or heard,or touched,or tasted,even though it may be all around us.There are other things
like that.For example,radio waves are all around us but we can't detect them,sense them,without a radio
receiver.Similarly,we can't sense radioactivity without a radiation detector. But unlike common radio waves,
nuclear radiation is not harmless to'human beings and other living things.
At very high levels,radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cells in
vital organs.But even the lowest level of radiation can do serious damage.There is no level of radiation that is
comnpletely safe.If the radiation does not hit anything important,the damage may not be
significant
.This is
the case when only a few cells are hit,and if they are killed outright.Your body will replace the dead cells
with healthy ones.But if the few cells are only damaged,and if they reproduce themselves,you may be in
trouble.They reproduce themselves in a deformed way.They can grow into cancer. Sometimes this does not
show up for many years.
There is another reason for the mystery of nuclear radiation.Serious damage can be done without the
victim being aware at the time that damage occurs. A person can be irradiated and feel fine,then die of cancer
five,ten,or twenty years later as a result.Or a child can be born weak or liable to serious illness as a result
of radiation absorbed by its grandparents.
Radiation can hurt us.We must know the truth.
选项
Which of the following can be best inferred from the passage?
A:The importance of protection from radiation cannot be over-emphasized.
B:The mystery about radiation remains unsolved.
C:Cancer is mainly caused by radiation.
D:Radiation can hurt those who are not aware of its danger.
答案
A
解析
由第一段内容可知核能的危险在于其辐射性。
由第三段的第二句和该段最后四句可知,即使很少的细胞遭核辐射损坏(未被完全杀 死),也会造成严重的后果。
该词是对本句中if条件句所述情况所造成的损害的评述,而其后两句是对该句的补充 说明,由这两句所述的“……你的身体会用健康的细胞取代坏死的细胞”可知,情况并不严重, 故选A。 fatal意为“致命的,灾难性的”,significant意为“重大的,影响深远的”。
由第三段第一句、第三段最后四句和第四段最后一句可知,D项为正确答案。
文章叙述了核辐射危害的严重性、潜伏性和长期性,由此可知,再怎么强调防辐射都不 为过。 第三篇 本文主要介绍了一种预侧山体滑坡的设备。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/kPsQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 第二篇TheBestWaytoReduceYourWeightYouhearthis:"Nowonderyouare...A
共用题干 第三篇WhoCameFirst,theChickenortheEgg?Ijustmailedthechickenand...
共用题干 第三篇WhoCameFirst,theChickenortheEgg?Ijustmailedthechickenand...
共用题干 第三篇WhoCameFirst,theChickenortheEgg?Ijustmailedthechickenand...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 CultureShockCultureshockisthelossofemotionalbalance,disorientat...
共用题干 CultureShockCultureshockisthelossofemotionalbalance,disorientat...
随机试题
建设单位是建设工程的投资主体,在建筑活动中居于主导地位。依据《建设工程安全生产管
组织图不提供下列哪种信息?( ) A、指挥关系 B、人、财、物的流向 C
确保装卸搬运作业的安全和作业人员的人身安全,严格机械设备的检修制度,作业环境应留
关于船舶所有权的登记,下列说法正确的是:() A.是所有权的成立要件 B.
肌肤冷而大汗淋漓、面色苍白、脉微欲绝者属于 A、亡阳证 B、亡阴证 C、实
《建筑工程施工许可管理办法》规定,对于采用虚假证明文件骗取施工许可证的,由(),
以下属于生态影响二级评价基本图件的是()。
—孕妇,29岁。既往体健,近1年来发现HBsAg阳性,但无任何症状,肝功能正常。足月顺利分娩一3500g男婴,为阻断母婴传播,对此新生儿最适宜的预防...
共用题干 产妇剖宫产后要求出院,医生同意其出院但未开具出院医嘱,该产妇家属表示先带产妇及孩子回家,明天来医院结账。而护士考虑到住院费用没有结清,有漏账风...
小学阶段儿童的数字记忆广度()。A:远低于成人B:略高于成人水平C:远高于成人D:与成人水平接近