首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Nuclear Power and Its DangerNuclear power's danger to health,safety...
共用题干 第二篇Nuclear Power and Its DangerNuclear power's danger to health,safety...
admin
2020-12-24
49
问题
共用题干
第二篇
Nuclear Power and Its Danger
Nuclear power's danger to health,safety,and even life itself can be summed up in one word:radiation.
Nuclear radiation has a certain mystery about it,partly because it cannot be detected by human senses.
It can't be seen or heard,or touched,or tasted,even though it may be all around us.There are other things
like that.For example,radio waves are all around us but we can't detect them,sense them,without a radio
receiver.Similarly,we can't sense radioactivity without a radiation detector. But unlike common radio waves,
nuclear radiation is not harmless to'human beings and other living things.
At very high levels,radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cells in
vital organs.But even the lowest level of radiation can do serious damage.There is no level of radiation that is
comnpletely safe.If the radiation does not hit anything important,the damage may not be
significant
.This is
the case when only a few cells are hit,and if they are killed outright.Your body will replace the dead cells
with healthy ones.But if the few cells are only damaged,and if they reproduce themselves,you may be in
trouble.They reproduce themselves in a deformed way.They can grow into cancer. Sometimes this does not
show up for many years.
There is another reason for the mystery of nuclear radiation.Serious damage can be done without the
victim being aware at the time that damage occurs. A person can be irradiated and feel fine,then die of cancer
five,ten,or twenty years later as a result.Or a child can be born weak or liable to serious illness as a result
of radiation absorbed by its grandparents.
Radiation can hurt us.We must know the truth.
选项
Which of the following can be best inferred from the passage?
A:The importance of protection from radiation cannot be over-emphasized.
B:The mystery about radiation remains unsolved.
C:Cancer is mainly caused by radiation.
D:Radiation can hurt those who are not aware of its danger.
答案
A
解析
由第一段内容可知核能的危险在于其辐射性。
由第三段的第二句和该段最后四句可知,即使很少的细胞遭核辐射损坏(未被完全杀 死),也会造成严重的后果。
该词是对本句中if条件句所述情况所造成的损害的评述,而其后两句是对该句的补充 说明,由这两句所述的“……你的身体会用健康的细胞取代坏死的细胞”可知,情况并不严重, 故选A。 fatal意为“致命的,灾难性的”,significant意为“重大的,影响深远的”。
由第三段第一句、第三段最后四句和第四段最后一句可知,D项为正确答案。
文章叙述了核辐射危害的严重性、潜伏性和长期性,由此可知,再怎么强调防辐射都不 为过。 第三篇 本文主要介绍了一种预侧山体滑坡的设备。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/kPsQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 第二篇TheBestWaytoReduceYourWeightYouhearthis:"Nowonderyouare...A
共用题干 第三篇WhoCameFirst,theChickenortheEgg?Ijustmailedthechickenand...
共用题干 第三篇WhoCameFirst,theChickenortheEgg?Ijustmailedthechickenand...
共用题干 第三篇WhoCameFirst,theChickenortheEgg?Ijustmailedthechickenand...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 CultureShockCultureshockisthelossofemotionalbalance,disorientat...
共用题干 CultureShockCultureshockisthelossofemotionalbalance,disorientat...
随机试题
《建设工程施工合同(示范文本)》的通用条款中不包括()
当断路器允许遮断故障次数少于()次时,变电站值班员应向管辖调度提出要求,停用该断
阅读《拿来主义》片段。回答题。 他占有,挑选。看见鱼翅,并不就抛在路上以显其
下列哪些选项符合桩基变刚度调平设计理念?( )
—位慢性疼痛患者欲进行心理咨询时,咨询师应建议其 A.探索心理社会因素 B
根据《个人贷款管理暂行办法》有关贷款资金支付管理的规定,采用贷款人受托支付的,贷款人应()。A.把贷款资金专户存储,贷款人的交易对象在用款时向贷款人提出用款申
非肽类的AT1拮抗药物是A.硝苯地平B.卡托普利C.普萘洛尔D.氯沙坦E.氢氯噻嗪
违反《中华人民共和国广告法》的规定,在药品广告发布中说明治愈率或有效率的,对广告者责令改正、没收广告费用,可并处罚款。实施处罚的机关是A.药品监督管理部门B
( )通常采取一次还清贷款的还款方式。A.透支B.短期贷款C.中期贷款D.长期贷款
按照准则规定,在确认递延所得税资产时,可能计入的项目有( )。A、所得税费用B、预计负债C、其他综合收益D、商誉