首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Nuclear Power and Its DangerNuclear power's danger to health,safety...
共用题干 第二篇Nuclear Power and Its DangerNuclear power's danger to health,safety...
admin
2020-12-24
52
问题
共用题干
第二篇
Nuclear Power and Its Danger
Nuclear power's danger to health,safety,and even life itself can be summed up in one word:radiation.
Nuclear radiation has a certain mystery about it,partly because it cannot be detected by human senses.
It can't be seen or heard,or touched,or tasted,even though it may be all around us.There are other things
like that.For example,radio waves are all around us but we can't detect them,sense them,without a radio
receiver.Similarly,we can't sense radioactivity without a radiation detector. But unlike common radio waves,
nuclear radiation is not harmless to'human beings and other living things.
At very high levels,radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cells in
vital organs.But even the lowest level of radiation can do serious damage.There is no level of radiation that is
comnpletely safe.If the radiation does not hit anything important,the damage may not be
significant
.This is
the case when only a few cells are hit,and if they are killed outright.Your body will replace the dead cells
with healthy ones.But if the few cells are only damaged,and if they reproduce themselves,you may be in
trouble.They reproduce themselves in a deformed way.They can grow into cancer. Sometimes this does not
show up for many years.
There is another reason for the mystery of nuclear radiation.Serious damage can be done without the
victim being aware at the time that damage occurs. A person can be irradiated and feel fine,then die of cancer
five,ten,or twenty years later as a result.Or a child can be born weak or liable to serious illness as a result
of radiation absorbed by its grandparents.
Radiation can hurt us.We must know the truth.
选项
Which of the following can be best inferred from the passage?
A:The importance of protection from radiation cannot be over-emphasized.
B:The mystery about radiation remains unsolved.
C:Cancer is mainly caused by radiation.
D:Radiation can hurt those who are not aware of its danger.
答案
A
解析
由第一段内容可知核能的危险在于其辐射性。
由第三段的第二句和该段最后四句可知,即使很少的细胞遭核辐射损坏(未被完全杀 死),也会造成严重的后果。
该词是对本句中if条件句所述情况所造成的损害的评述,而其后两句是对该句的补充 说明,由这两句所述的“……你的身体会用健康的细胞取代坏死的细胞”可知,情况并不严重, 故选A。 fatal意为“致命的,灾难性的”,significant意为“重大的,影响深远的”。
由第三段第一句、第三段最后四句和第四段最后一句可知,D项为正确答案。
文章叙述了核辐射危害的严重性、潜伏性和长期性,由此可知,再怎么强调防辐射都不 为过。 第三篇 本文主要介绍了一种预侧山体滑坡的设备。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/kPsQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 第二篇TheBestWaytoReduceYourWeightYouhearthis:"Nowonderyouare...A
共用题干 第三篇WhoCameFirst,theChickenortheEgg?Ijustmailedthechickenand...
共用题干 第三篇WhoCameFirst,theChickenortheEgg?Ijustmailedthechickenand...
共用题干 第三篇WhoCameFirst,theChickenortheEgg?Ijustmailedthechickenand...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 CultureShockCultureshockisthelossofemotionalbalance,disorientat...
共用题干 CultureShockCultureshockisthelossofemotionalbalance,disorientat...
随机试题
下述99mTc-MIBI乳腺肿瘤显像的叙述,下列不正确的是 A.早期和延迟显像
A注册会计师负责对甲公司2014年度财务报表进行审计。在对甲公司2014年12月
社会工作者与服务对象,在变动着的社会情境中,通过持续的互动解决问题。这一过程,符
19世纪中叶,( )认为,不存在大脑功能的定位
患者,女,30岁,乏力、食欲减退、咳嗽1个月,低热、盗汗1周,胸片示右肺上叶尖
下列关于行政机关公文格式的说法正确的是( )。A.如主送机关名称过多而使公文首页不能显示正文时,应将主送机关名称移至版记B.纪要标识由“××××纪要
休克性肺炎患者首要的护理措施为A:鼻饲高热量富含维生素的流质饮食B:给予镇静药物C:按休克原则处理好体位、保暖、吸氧、静脉输液等问题D:注意观察生命体征、
关于关键工作和关键线路的表述,正确的是()。A:网络计划中总时差为零的工作为关键工作B:一个从始点到终点全部由关键工作所组成的线路为关键线路C:一个从始点
徐某因寻衅滋事被派出所抓获,派出所同时查明徐某3个月前曾因殴打他人被处以500元罚款。《治安管理处罚法》第26条规定,有寻衅滋事行为,处5日以上10日以下...
产品品种的多样化和数量的规模化,要求全程物流的支持,需建立一个有效的供应链网络。具有该生产物流特征的生产类型是()。A、单一品种小批量型生产B、多品种小批量