首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Nuclear Power and Its DangerNuclear power's danger to health,safety...
共用题干 第二篇Nuclear Power and Its DangerNuclear power's danger to health,safety...
admin
2020-12-24
28
问题
共用题干
第二篇
Nuclear Power and Its Danger
Nuclear power's danger to health,safety,and even life itself can be summed up in one word:radiation.
Nuclear radiation has a certain mystery about it,partly because it cannot be detected by human senses.
It can't be seen or heard,or touched,or tasted,even though it may be all around us.There are other things
like that.For example,radio waves are all around us but we can't detect them,sense them,without a radio
receiver.Similarly,we can't sense radioactivity without a radiation detector. But unlike common radio waves,
nuclear radiation is not harmless to'human beings and other living things.
At very high levels,radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cells in
vital organs.But even the lowest level of radiation can do serious damage.There is no level of radiation that is
comnpletely safe.If the radiation does not hit anything important,the damage may not be
significant
.This is
the case when only a few cells are hit,and if they are killed outright.Your body will replace the dead cells
with healthy ones.But if the few cells are only damaged,and if they reproduce themselves,you may be in
trouble.They reproduce themselves in a deformed way.They can grow into cancer. Sometimes this does not
show up for many years.
There is another reason for the mystery of nuclear radiation.Serious damage can be done without the
victim being aware at the time that damage occurs. A person can be irradiated and feel fine,then die of cancer
five,ten,or twenty years later as a result.Or a child can be born weak or liable to serious illness as a result
of radiation absorbed by its grandparents.
Radiation can hurt us.We must know the truth.
选项
Which of the following can be best inferred from the passage?
A:The importance of protection from radiation cannot be over-emphasized.
B:The mystery about radiation remains unsolved.
C:Cancer is mainly caused by radiation.
D:Radiation can hurt those who are not aware of its danger.
答案
A
解析
由第一段内容可知核能的危险在于其辐射性。
由第三段的第二句和该段最后四句可知,即使很少的细胞遭核辐射损坏(未被完全杀 死),也会造成严重的后果。
该词是对本句中if条件句所述情况所造成的损害的评述,而其后两句是对该句的补充 说明,由这两句所述的“……你的身体会用健康的细胞取代坏死的细胞”可知,情况并不严重, 故选A。 fatal意为“致命的,灾难性的”,significant意为“重大的,影响深远的”。
由第三段第一句、第三段最后四句和第四段最后一句可知,D项为正确答案。
文章叙述了核辐射危害的严重性、潜伏性和长期性,由此可知,再怎么强调防辐射都不 为过。 第三篇 本文主要介绍了一种预侧山体滑坡的设备。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/kPsQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 第二篇TheBestWaytoReduceYourWeightYouhearthis:"Nowonderyouare...A
共用题干 第三篇WhoCameFirst,theChickenortheEgg?Ijustmailedthechickenand...
共用题干 第三篇WhoCameFirst,theChickenortheEgg?Ijustmailedthechickenand...
共用题干 第三篇WhoCameFirst,theChickenortheEgg?Ijustmailedthechickenand...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 Physician-assistedSuicide1.TheSupremeCourt'sdecisionsonphysician...
共用题干 CultureShockCultureshockisthelossofemotionalbalance,disorientat...
共用题干 CultureShockCultureshockisthelossofemotionalbalance,disorientat...
随机试题
在诉讼时效进行期间的最后( )个月,因不可抗拒力或其他障碍不能行使请求权的,诉讼
纳入《基本医疗保险药品目录》的药品,是国家药品标准收载的品种或者进口药品,并符合
患者女,26岁,半年前开始出现反复发作的腹泻、腹痛、排黏液脓便,疑诊溃疡性结肠炎
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
三大战役
实际锻炼法是有目的地组织学生进行一定的____以培养人们的良好品德的方法。
共用题干 患儿,女,9岁。其母叙述曾因癫痫强直-阵挛性发作治疗服用苯巴比妥10个月,因疗效不佳,2日前改服苯妥英钠,结果反而病情加重,入院。发生此种情况最可能
太子参的功效是A.大补元气B.补气养血C.补气生津D.补气缓急E.补气利水
二氧化钛在明胶空心胶囊中用作()A.增光剂B.增稠剂C.遮光剂D.防腐剂E.增塑剂
依据《烟花爆竹安全管理条例》的规定,举办焰火晚会和其他大型焰火燃放活动的,主办单位应当按照分级管理的规定,向有关人民政府的( )部门提出申请,提交有关证...