首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Mau Piailug,Ocean NavigatorMau sailed from Hawaii to Tahiti using tradi...
共用题干 Mau Piailug,Ocean NavigatorMau sailed from Hawaii to Tahiti using tradi...
admin
2020-12-24
46
问题
共用题干
Mau Piailug,Ocean Navigator
Mau sailed from Hawaii to Tahiti using traditional methods.
In early 1976,Mau Piailug,a fisherman,led an expedition in which he sailed a traditional Polynesian boat
across 2,500 miles of ocean from Hawaii to Tahiti.The Polynesian Voyaging Society had organised the expe-
dition. Its purpose was to find out if seafarers(海员)in the distant past could have found their way from one
island to the other without navigational instruments,or whether the islands had been populated by accident.
At the time,Mau was the only man alive who knew how to navigate just by observing the stars,the wind and
the sea.
He had never before sailed to Tahiti,which was a long way to the south.However,he understood how the
wind and the sea behave around islands,so he was confident he could find his way.The voyage took him and
his crew a month to complete and he did it without a compass or charts.
His grandfather began the task of teaching him how to navigate when he was still a baby.He showed him
pools of water on the beach to teach him how the behaviour of the waves and wind changed in different
places.Later,Mau used a circle of stones to memorise the positions of the stars.Each stone was laid out in
the sand to represent a star.
The voyage proved that Hawaii's first inhabitants came in small boats and navigated by reading the sea
and the stars.Mau himself became a keen teacher,passing on his traditional secrets to people of other cul-
tures so that his knowledge would not be lost.He explained the positions of the stars to his students,but he
allowed them to write things down because he knew they would never be able to rememnber everything as he
had done.
选项
Mau used stones to memorise where the stars were situated in the sky.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
A
解析
文章第一段最后一句话“At the time,Mau was the only man alive who knew how to navi- gate just by observing the stars , the wind and the sea",可知Mau是他那个时代唯一会通过观察星 座的位置,风向和海水变化等信息来为自己导航的人。故选A。
文章第二段第一句话提到“He had never before sailed to Tahiti",可知他以前从未到过 Tahiti。故选B。
由文章第二段最后一句话“The voyage took him and his crew a month to complete and he did it without a compass or charts",可知他在航海过程中没有用到指南针或地图,但没有提到他 是否能买得起指南针或地图。故选C。
由文章第三段第一句话“His grandfather began the task of teaching him how to navigate when he was still a baby",可知在Mau孩童时期,他的祖父就开始教他航海的知识了。故选A。
由文章第三段倒数第二句话“Mau used a circle of stones to memories the positions of the stars",可知答案为A。
文章最后一段中提到夏威夷的第一批居住者是乘坐小舟,通过观察海水和星星到达那 里的,没有提及他们是否能阅读书写。故选C。
文章最后一段中指出,Mau成为老师把传统的航海知识传授给学生,向学生们讲述星座位置的知识,并且允许他们一记录下来,因为他知道他的学生们永远不可能像他一样记住所有的 航海知识。故选B。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/mxMQKKKQ
相关试题推荐
MauPiailug,OceanNavigator MausailedfromHawaiitoTahitirsingtraditi...
MauPiailug,OceanNavigator MausailedfromHawaiitoTahitirsingtraditi...
MauPiailug,OceanNavigator MausailedfromHawaiitoTahitirsingtraditi...
MauPiailug,OceanNavigator MausailedfromHawaiitoTahitirsingtraditi...
MauPiailug,OceanNavigator MausailedfromHawaiitoTahitirsingtraditi...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
随机试题
一无牙颌患者,全口义齿固位良好,基托无过度伸展,但戴用3个月后,仍主诉咀嚼时义齿
甲建设单位确定乙施工单位为中标单位,于2013年5月1日发出中标通知书,双方最迟
领导人下台只是欧债危机的一个后果,并非医治危机的良药。欧洲依然在艰难_,并试图
最常见的关节结核是 A.脊柱结核B.膝关节结核C.髋关节结核D.腕关节结
我国法律规定,劳动者在同一用人单位工作满()双方同意续延劳动合同,劳动者提出订立无固定期限劳动合同的,应当订立。 A.5年B.10年C....
做完报告后,李厂长以亲切的口吻向大家表示感谢,然后请大家提出问题。A.后B.以C.然后D.出
课堂情境结构包括班级规模的控制、课堂常规的建立和( )。 A.教室的布置 B.教师的行为表现 C.学生的学习方式 D.学生座位的分配
关于清末和中华民国司法制度的表述,正确的是( )。A.清末初步规定了法官、检察官考试任用制度B.南京临时政府首次承认律师制度的合法性C.实行刑事公诉制度始
国家对获得生产或者销售含有新型化学成份药品许可的生产者或者销售者提交的自行取得且未披露的试验数据和其他数据实施保护的时间为获得许可证明文件之日起A.5年B.4年
甲经销商销售乙厂生产的名牌皮鞋,租赁了在当地很有影响的丙商场的柜台。甲出于商业目的,为推销商品、占领市场,在销售时采取了一些措施。下列措施中哪些是不允许的...