首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Mau Piailug,Ocean NavigatorMau sailed from Hawaii to Tahiti using tradi...
共用题干 Mau Piailug,Ocean NavigatorMau sailed from Hawaii to Tahiti using tradi...
admin
2020-12-24
43
问题
共用题干
Mau Piailug,Ocean Navigator
Mau sailed from Hawaii to Tahiti using traditional methods.
In early 1976,Mau Piailug,a fisherman,led an expedition in which he sailed a traditional Polynesian boat
across 2,500 miles of ocean from Hawaii to Tahiti.The Polynesian Voyaging Society had organised the expe-
dition. Its purpose was to find out if seafarers(海员)in the distant past could have found their way from one
island to the other without navigational instruments,or whether the islands had been populated by accident.
At the time,Mau was the only man alive who knew how to navigate just by observing the stars,the wind and
the sea.
He had never before sailed to Tahiti,which was a long way to the south.However,he understood how the
wind and the sea behave around islands,so he was confident he could find his way.The voyage took him and
his crew a month to complete and he did it without a compass or charts.
His grandfather began the task of teaching him how to navigate when he was still a baby.He showed him
pools of water on the beach to teach him how the behaviour of the waves and wind changed in different
places.Later,Mau used a circle of stones to memorise the positions of the stars.Each stone was laid out in
the sand to represent a star.
The voyage proved that Hawaii's first inhabitants came in small boats and navigated by reading the sea
and the stars.Mau himself became a keen teacher,passing on his traditional secrets to people of other cul-
tures so that his knowledge would not be lost.He explained the positions of the stars to his students,but he
allowed them to write things down because he knew they would never be able to rememnber everything as he
had done.
选项
Mau used stones to memorise where the stars were situated in the sky.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
A
解析
文章第一段最后一句话“At the time,Mau was the only man alive who knew how to navi- gate just by observing the stars , the wind and the sea",可知Mau是他那个时代唯一会通过观察星 座的位置,风向和海水变化等信息来为自己导航的人。故选A。
文章第二段第一句话提到“He had never before sailed to Tahiti",可知他以前从未到过 Tahiti。故选B。
由文章第二段最后一句话“The voyage took him and his crew a month to complete and he did it without a compass or charts",可知他在航海过程中没有用到指南针或地图,但没有提到他 是否能买得起指南针或地图。故选C。
由文章第三段第一句话“His grandfather began the task of teaching him how to navigate when he was still a baby",可知在Mau孩童时期,他的祖父就开始教他航海的知识了。故选A。
由文章第三段倒数第二句话“Mau used a circle of stones to memories the positions of the stars",可知答案为A。
文章最后一段中提到夏威夷的第一批居住者是乘坐小舟,通过观察海水和星星到达那 里的,没有提及他们是否能阅读书写。故选C。
文章最后一段中指出,Mau成为老师把传统的航海知识传授给学生,向学生们讲述星座位置的知识,并且允许他们一记录下来,因为他知道他的学生们永远不可能像他一样记住所有的 航海知识。故选B。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/mxMQKKKQ
相关试题推荐
MauPiailug,OceanNavigator MausailedfromHawaiitoTahitirsingtraditi...
MauPiailug,OceanNavigator MausailedfromHawaiitoTahitirsingtraditi...
MauPiailug,OceanNavigator MausailedfromHawaiitoTahitirsingtraditi...
MauPiailug,OceanNavigator MausailedfromHawaiitoTahitirsingtraditi...
MauPiailug,OceanNavigator MausailedfromHawaiitoTahitirsingtraditi...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
随机试题
《关于加强国民经济和社会发展规划编制工作的若干意见》规定,具体负责国家总体规划编
(109-111题共用题干) 男,59岁。进行性记忆力下降6个月,怀疑有人偷自
生理年龄对心理行为活动的影响是()。 A.不同年龄对同一事件的心理反应是相同
关于阴道横隔,以下说法正确的是 A、完全性横隔较不完全性横隔多见 B、双侧副
下列不属于我国公司信贷的提供主体的是()。
与门窗工程相比,幕墙工程必须增加的安全和功能检测项目是()。
目前所知能在无生命培养基中生长繁殖的最小微生物是
粘性土可根据下列哪个指标进行工程分类?
下列关于社会主义法治理念的理论渊源和实践基础的哪一说法是不正确的?()
福建泉州市工商局近年来开始探索在日常管理实践中运用行政指导这一柔性管理方式,这一经验被称为“泉州经验”。简而言之,就是确立服务行政理念,突出“服务”二字,...