首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Are These Food Safe to Eat?Traditionally,in plant breeding,there are...
共用题干 第二篇Are These Food Safe to Eat?Traditionally,in plant breeding,there are...
admin
2020-12-24
11
问题
共用题干
第二篇
Are These Food Safe to Eat?
Traditionally,in plant breeding,there are crossing varieties of the same species in ways they could cross naturally.For example,disease-resistant varieties of wheat have been crossed with highyield wheat to combine these properties.This type of natural gene exchange is safe and fairly predictable.
Genetic engineering(GE)makes it possible to exchange genes between unrelated species that cannot exchange genes with each other in a natural way.GE can involve the exchange of genes be-tween vastly different species一e.g. putting scorpion toxin genes into maize or fish antifreeze genes into tomatoes.It is possible that a scorpion toxin gene,even when it is in maize DNA,will still get the organism to produce scorpion toxin一but what other effects may it have in this alien environment? We have already realized this problem一adding human growth hormone genes to pigs certainly makes them grow一but it also gives them arthritis and makes them cross-eyed,which was entirely out of expectation.
It won't be difficult to find out,for example,that the gene for human intelligence will not have the same effect if it is inserted into cabbage DNA as it had in human DNA一but what side-effect would it have?In other words,is genetically modified(GM)food safe to eat?The answer is that no-body knows because long-term tests have not been carried out.
Those companies who want a GM product approved in the UK or USA are required to provide regulatory bodies with results of their own safety tests.Monsanto's soya beans were apparently fed to fish for 10 weeks before being approved.There was no requirement for independent testing,for longterm testing,for testing on humans or testing for specific dangers to children or allergic people.
The present opinion of the British Government is that"There is no evidence of long-term dangers from GM foods."In the US,the American Food and Drug Administration is now being prosecuted for covering up research that suggested possible risks from GM foods.
选项
What can we infer from the passage?
A:The British Government keeps silent when it comes to GM foods.
B:It's safe to buy GM soya beans in the supermarket.
C:The American Food and Drug Administration now set up some regulations for genetically modified plants.
D:Genetic Engineering is sometimes dangerous and rather unpredictable.
答案
D
解析
本题是细节判断题。题干是:哪种自然基因交换既安全又具有相当的可预见性?选B的依据是第一段第一句和最后一句:" Traditionally , in plant breeding , there are crossing varieties of the same species in ways they could cross naturally.""This type of natural gene exchange is safe and fairly predictable.”传统的植物培育方法,是依照植物自然杂交的方式进行相同物种的人工杂交。这种自然的基因交换既安全,又具有相当的可预见性。这说明选项B, 传统植物培育中的自然基因交换,是正确答案。
本题是细节考查题。题干是:根据原文,如下关于转基因产品的说法哪个是正确的?选C的依据是第三段第一句:"…… for example , that the gene for human intelligence will not have the same effect if it is inserted into cabbage DNA as it had in human DNA.”例如,人类的智力基因在人体DNA内和注入卷心菜DNA后的作用是不同的。所以选项C符合题目要求,是正确答案。
本题是细节推理题。题干是:根据原文能推断出如下哪个句子?选D的依据是第二段和第四段的最后一句:"… which was entirely out of expectation." " There was no requirement for independent testing,for long一term testing,for testing on humans or testing for specific dangers to children or allergic people.”而这一切是完全无法预测的。目前,尚无要求对转基因产品进行独立测试、长期测试、人体测试,或者就其对儿童或过敏者所造成的特定危险进行测试。选项D,基因工程有时有危险且难以预测,是对原文这两个事实的总结,是正确答案。
本题是细节判断题。题干是:作者可能持有的对于转基因产品的态度是什么?选B的依据是:作者在文中用来说明的事实通常和基因工程的危险和不确定性相关,所以选项B,拒绝的,是正确答案。
本题考查对于后文内容的预判能力。题干是:以下对文章的阐述哪个是正确的?选A的依据是全文第四段的第一句:" Those Companies who want a GM product approved in the UK or USA are required to provide regulatory bodies with results of their own safety tests.”在英国或者美国,如果一个公司希望其转基因产品获得批准,它必须向管理机构提供本公司转基因产品安全测试的结果。这与选项A中谈到的内容相符:如果一个公司能向管理机构提供本公司转基因产品安全测试的结果,就能从英国或美国获得转基因产品的许可。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/oKlQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 JamieStephensonhasseenfirst-handwhatmoderngeneticsciencecando...
共用题干 第二篇ThePrivilegedChildrenLifereallyshouldbeonelongjourneyofjoy...
共用题干 第二篇ThePrivilegedChildrenLifereallyshouldbeonelongjourneyofjoy...
共用题干 第二篇ThePrivilegedChildrenLifereallyshouldbeonelongjourneyofjoy...
共用题干 第二篇ExerciseandBrainJustasexercisestrengthenstheheartandlungs,b...
共用题干 第二篇ExerciseandBrainJustasexercisestrengthenstheheartandlungs,b...
共用题干 第二篇ExerciseandBrainJustasexercisestrengthenstheheartandlungs,b...
共用题干 第三篇On8thNovember1974LordLucan,aBritisharistocrat,vanished.Theda...
共用题干 第三篇On8thNovember1974LordLucan,aBritisharistocrat,vanished.Theda...
共用题干 第三篇On8thNovember1974LordLucan,aBritisharistocrat,vanished.Theda...
随机试题
典型调查结果的特点有( )。 A.没有倾向性 B.可以用以推算全
《中华人民共和国执业医师法》适用于 A.依法取得执业医师资格的人 B.依法取
俄罗斯民歌《伏尔加船夫曲》速度徐缓,旋律朴实,格调忧郁深沉,由( )演唱。
学校德育可以通过多种途径实施,但其中最基本的途径是()
下列属于合规风险的是()。
下列房地产市场调研内容中,属于房地产市场需求调研内容的是()。
根据《环境影响评价技术导则一地面水环境》,位于河口的某建设项目地表水评价等级为一
以下关于建筑物变形缝的说法,正确的有()。A.变形缝包括伸缩缝、沉降缝和防震缝,其作用在于防止墙体开裂,结构破坏B.沉降缝的宽度应根据房屋的层数而定,五层以上
甲状腺危象应选用的药物是A.胰岛素B.格列本脲C.大剂量碘剂D.二甲双胍E.阿仑膦酸钠
甲、乙、丙于2019年成立一家普通合伙企业,但就合伙企业事务的执行未作约定。2019年5月1日,甲被法院宣告为无民事行为能力人。5月10日,丁因不知情找到...