首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
下面的短文有5 处空白,短文后有6 个句子,其 中 5 个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 Ruining the Ru...
下面的短文有5 处空白,短文后有6 个句子,其 中 5 个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 Ruining the Ru...
admin
2020-12-24
7
问题
下面的短文有5 处空白,短文后有6 个句子,其 中 5 个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。
Ruining the Ruins
Acid rain (酸雨) is now a familiar problem in the industrialized countries in Europe. Harmful gases are produced by power stations and cars. They dissolve in rainwater and this makes acid rain, which damages trees, rivers and streams.
Acid rain is also capable of dissolving some rocks, and buildings made of soft rock, such as limestone (石灰石), are particularly badly affected. The acid rain attacks the rock, and so carvings and statues are eroded (受腐蚀) more quickly.
____________ (1) According to a report ih the New Scientist, acid rain is being blamed for the rapid decay of ancient ruins in Mexico. The old limestone buildings in places like Chichen Itza, Tulum and Palenque are wearing away very quickly indeed. These sites are the remains of the buildings built by the Mayas between 250 BC and AD 900,and the spectacular ruins of Mayan civilization are visited by thousands of tourists every year.
But those ruins are in danger of being seriously damaged by pollution. At many sites the stone has been covered with a layer of black substance. ____________ (2)
Scientists estimate that about one millimeter of stone is worn away every twelve years. ___________ (3) The acid rain is said to be caused by pollution from oil wells in the Gulf of Mexico. Car exhaust gases are also a problem. Local volcanic eruptions make the problem
even worse. Nevertheless, with enough money and effort, researchers say that many of the problems could be solved and the rate of erosion reduced. ___________(4)
Mexicos current lack of funds is also partly due to oil. The country has rich oil fields and a few years ago, when oil was expensive, Mexico was selling large quantities of oil to the USA and earning a lot of money. ____________ (5) However, the price of oil then dropped, and Mexico has been left owing enormous sums of money and with not enough income from oil sales to pay back the loans. So unless the price of oil rises, it is unlikely that Mexico will be able to afford to clean up the pollution and save its Mayan ruins from destruction.
(5)
选项
A At others the painted surfaces inside temples are lifting and flaking off(剥落) and the stone is being eaten away.
B That is enough to have caused some of the ancient carvings to become seriously damaged already.
C These measures would reduce the pollution, but would not stop it completely.
D The government was therefore able to borrow huge sums of money from banks around the world, thinking they would have no problem repaying their debts.
E The problem, however, is not just a European one.
F However, the Mexican government does not have enough money to do the work, and needs to spend what money it has on the Mexican people.
答案
D
解析
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/rpsQKKKQ
相关试题推荐
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 ADoctorintheHou...
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 ADoctorintheHou...
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6...
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6...
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6...
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6...
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6...
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6...
随机试题
检查某人视力,如果在1m处才能看清0.1行视标,则该眼视力为 A.0.1 B
下列关于契税征收管理的说法,正确的有()。
电力安全工器具是指为防止工作人员发生触电事故的各种专用工具和器具
发起人持有的本公司股份,自公司成立之日起()内不得转让。
下列关于Kaposi肉瘤的描述正确的是
分析型思维指的是把事物的各种属性、各个部分或方面分解开来一一加以考察,以此来认识事物的基础或本质的思维方法;综合型思维指的是把事物的各种属性、各个部分或方...
仅用绿色或红色图形构成标志的标志灯具,其表面最小亮度不能小于(),最大亮度不大于()。A.5cd/㎡,300cd/㎡B.10cd/㎡,300cd/㎡C.15
患者,女,25岁。间断发热5天,于8月底来诊。6天前由南方到京,次日出现寒战、发热、头痛,服退热药后热退,2天后再次高热,持续数小时,大汗后退热,伴乏力,...
下列费用项目中,属于工器具及生产家具购置费计算内容的是()。A:未达到固定资产标准的设备购置费B:达到固定资产标准的设备购置费C:引进设备时备品备件的测绘费
关于优化开发区域和重点开发区域的说法,错误的是()A:二者都属于城市化地区B:二者开发方式不同C:二者开发强度不同D:二者开发内容不同