首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A ;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文...
下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A ;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文...
admin
2020-12-24
110
问题
下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A ;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。
Lakes, Too, Feel Global Warming
There’s no doubt: In the last few decades, the average temperature on Earth has been higher than it has been in hundreds of years. Around the world, people are starting to measure the effects of global warming — and trying to figure out what to do about it.
Scientists recently used satellites to study the temperatures of lakes around the world, and they found that lakes are heating up. Between 1985 and 2009, satellites recorded the nighttime temperatures of the surfaces of 167 lakes. During those 24 years, the lakes got warmer — by an average of about 0. 045 degree Celsius per year.
In some places, lakes have been warming by as much as 0.10 degree Celsius per year. At that rate, a lake may warm by a full degree Celsius in just 10 years. That difference may seem small — you might not even notice it in your bath. But in a lake, slightly warmer
temperatures could mean more algae ( 水藻),and algae can make the lake poisonous (有毒的)to fish.
The study shows that in some regions, lakes are warming faster than the air around them. This is important because scientists often use measurements of air temperature to study how Earth is warming. By using lake temperatures as well, scientists can get a better picture of global warming. The scientists say data on lakes give scientists a new way to measure the impact of climate change around the world.
That’s going to be useful,since no country is too big or too small to ignore climate change. Scientists aren’t the only ones concerned. Everyone who lives on Earth is going to be affected by the rapid warming of the planet. Many world leaders believe we might be able
to do something about it, especially by reducing the amount of greenhouse (温室)gases we put into the air.
That’s why the United Nations started the Framework Convention on Climate Change,or UNFCCC. Every year the convention meets, and representatives from countries around the world gather to talk about climate change and discuss global solutions to the challenges of a warming world.
Scientists generally focus on air temperatures when studying global warming.
选项
A Right
B Wrong
C Not mentioned
答案
A
解析
文章第四段第二句话提到“科学家经常使用对空气温度的测量值来研究地球变暖的情况” ,因此题干表达的意思与文章本意相符。答案为A。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/sl9QKKKQ
相关试题推荐
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 ADoctorintheHou...
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 ADoctorintheHou...
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 ADoctorinthe...
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6...
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6...
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6...
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6...
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 TheToughGrassth...
随机试题
一个3岁小儿的平均血压应是 A.60/40mmHg B.86/58mmHg
下列错误阐述肾病主要发病病机的1项是 A.肝脾肾功能亏虚 B.气化失常 C
对道路面层性能要求的主要指标包括( )。 A、整体稳定性 B、承载能力
下列关于商业银行战略风险的描述,正确的有( )。A.战略风险管理成本高,且未来收益难以确定,得不偿失B.良好的战略风险管理最终会使商业银行获益C.战略风险
在绩效管理的总结阶段中,对企业各级组织诊断分析的基础和前提是()A:对企业绩效管理体系的诊断B:对考评者全面全过程的诊断C:对企业绩效管理制度的诊断D:对
H公司是一家手机生产商,近年来,公司一直采用成本加成法,由于手机市场饱和,公司的业绩一般,公司股票的价格也较低迷,受到了投资者的指责。关于采用何种成本管理...
假相倚是指参与互动的双方主要对自己的计划作出反应,而很少取决于对方的反应,即双方反应都不依赖对方行为。 根据上述定义,下列属于假相倚的是()。 A....
某项目在进行技术论证时,决定采用成熟的技术路径代替原计划采用的尚处于试验阶段的技术路径,这属于项目风险应对策略中的()。A:风险降低B:规避风险C:风险转移
履带式推土机的优点较全面的表述是()。A:附着牵引力大、行驶速度快,能广泛用于各种工程B:附着牵引力大、接地比压低,能广泛用于各种工程C:附着牵引力
中央与地方财政事权和支出责任划分原则,包括()。A.推进中央与地方财政事权划分B.体现基本公共服务受益范围C.兼顾政府职能和行政效率D.加快省以下