首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Media and Current EventsThe media can impact current events.As a gradua...
共用题干 Media and Current EventsThe media can impact current events.As a gradua...
admin
2020-12-24
23
问题
共用题干
Media and Current Events
The media can impact current events.As a graduate student at Berkeley in the 1960s,I remember experiencing the events related to the People's Park that were occurnng on campus.Some of these events were given national media coverage in the press and on TV.I found it interesting to compare my impressions of what was going on with perceptions obtained from the news media.I could begin to see events of that time feed on news coverage.This also provided me with some healthy insights into the distinctions between these realities.
Electronic media are having a greater impact on the people's lives every day.People gather more and more of their impressions from representations.Television and telephone communications are linking people to a global village,or what one writer calls the electronic city.Consider the information that television brings into your home every day.Consider also the contact you have with others simply by using telephone.These media extend your consciousness and your contact.For example,the video coverage of the 1989 San Francisco earth- quake focused on"live action"such as the fires or the rescue efforts.This gave the viewer the impression of total disaster.Television coverage of the Iraqi War also developed an immediacy.CNN reported events as they happened.This coverage was distributed worldwide.Although most people were far away from these events, they developed some perception of these realities.
In 1992,many people watched in horror as riots broke out on a sad Wednesday evening in Los Angeles, seemingly fed by video coverage from helicopters.This event was triggered by the verdict(裁定)in the Rodney King beating.We are now in an age where the public can have access to information that enables it to make its own judgments,and most people,who had seen the video of this beating,could not understand how the jury(陪审团)was able to acquit(宣布无罪)the policemen involved.Media coverage of events as they occur also provides powerful feedback that influences events.This can have harmful results,as it seemed on that Wednesday night in Los Angeles.By Friday night the public got to see Rodney King on television pleading,"Can we all get along?"By Saturday,television seemed to provide positive feedback as the Los Angeles riot turned out into a rally for peace.The television showed thousands of people marching with banners and cleaning tools.Because of that,many more people turned out to join the peaceful event they saw unfolding(展开)on television.The real healing , of course , will take much longer , but electronic media will continue to be a part of that process.
选项
It can be inferred from the passage that______.
A:media coverage of events as they occur can have either good or bad results
B:most people who had seen the video of the Rodney King beating agree with the verdict of the jury
C:the 1992 Los Angeles riots lasted a whole week
D:Rodney King seemed very angry when he appeared on television on Friday
答案
A
解析
文章标题为“Media and Current Events",而且第一段第一句提到“The media can impactcurrent events."随后又从正、反两个方面说明了媒体对时事的影响。由此可知,本篇文章最恰当的标题应为媒体对时事的影响,因此选择B项。
在第一段第三句“Some of these events were given national media coverage in the press andon TV.”中," these events”指的是上一句中的在Berkeley校园中发生的事。由此可知,发生在Berkeley校园中的事件只有部分被国家媒体报道。
根据第二段第三句“Television and telephone communications are linking people to a globalvillage , or what one writer calls the electronic city.”可知,电视和电话把全球的人们联系在一起,成为一个地球村,有作家称之为电子城。由“village”的修饰词“global”不难推测出该电子城指的就是地球。
根据第三段第二、三句可知,1992年的事件是由Rodney King被打案中的裁决引发的,当公众能够从媒体获取信息时,就会作出自己的判断,进而对陪审团裁定涉事警员无罪感到不满。这才导致了事件恶化,直至最后演变为暴动。
第二段主要表明,电视与电话使全球人民的联系更为紧密:1989年的视频播报再现了旧金山地震时的火灾与救援现场;电视媒体对伊拉克战争进行了及时报道;CNN媒体让世界各地的人们对媒体事件耳闻目睹。第三段则主要表明,1992年的媒体报道引发了暴乱。由此可知,媒体报道是把双刃剑,对时事既有好的影响,也有坏的影响。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/yclQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
随机试题
(73-74题共用备选答案) A.表证 B.里证 C.阴证 D.实证
下列预应力斜拉桥体系中,( )相当于在梁的顶面用斜拉索加强的一根连续梁,这样,全
()是按照时间消耗的顺序,对某一岗位的员工在整个工作日内的工作活动情况进行观察、
【2016年案例一】制氧机法兰与管道法兰的偏差应在何种状态下进行检验?检验的
下列哪一项不属于家庭收支和债务规划的内容?()
如拟采用委托募集方式募集基金管理人应与销售机构以书面形式签署基()。A.反洗钱协议B.基金委托销售协议C.基金销售与反洗钱协议D.基金销售协议
低体温患儿A.3天内每天测体温3次B.30分钟测体温1次C.一天测体温1次D.一天测体温2次E.每4小时测体温1次
患者38岁,农民,于8月5日以发冷发热2天入院,伴有头痛,肌肉酸痛,乏力,皮肤有出血点。入院1天后突然出现心慌气短,心率快,咯血痰,X线胸片:双肺广...
临床为迅速达到稳态血药浓度,常采用A.首剂加倍B.维持量C.减少给药次数D.增加给药次数E.成年人剂量
建设项目水土保持设施必须与主体工程“三同时”是指( )。A:同时报批B:同时设计C:同时施工D:同时投产使用E:同时竣工验收