首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
学历提升
Britain and France are separated by the English Channel, a body of water that...
Britain and France are separated by the English Channel, a body of water that...
admin
2020-12-24
35
问题
Britain and France are separated by the English Channel, a body of water that can be crossed in as few as 20 minutes. But the cultures of the two countries sometimes seem to be miles apart.
Last Thursday Britain and France celebrated the 100th anniversary(周年纪念)of the signing of a friendship agreement called the Entente Cordiality. The agreement marked a new beginning for the countries following centuries of wars and love-hate partnership.
But their relationship has been ups and downs over the past century. Just last year, there were fierce disagreements over the Iraq war-which British Prime Minister Tony Blair supported despite French President Jacques Chirac speaking out against it. This discomfort is expressed in Blair and Chirac’s body language at international meetings. While the French leader often greets German Chancellor Gerhard Schroeder with a hug(拥抱), Blair just receives a handshake. However, some political experts say the war in Iraq could in fact have helped ties.
The history of divisions may well be because of the very different ways in which the two sides see the world. But this doesn’t stop 12 million Britons taking holidays in France each year. However, only 3 million French come in the opposite direction. Surveys(调查)show that most French people feel closer to the Germans than they do to the British. And the research carried out in Britain has found that only a third of the population believes the French can be trusted. Perhaps this bad feeling comes because the British dislike France’s close relationship with Germany, or because the French are not happy with Britain’s close links with the US.Whatever the answer is, as both sides celebrate 100 years of “doubtful friendship”, they are at least able to make jokes about each other. Here’s one: What’s the best thing about Britain’s relationship with France? The English Channel. (320 words)
选项
5、What does the last sentence mean?
A. As long as the English Channel exists, no further disagreement will form between France and Britain
B. The English Channel can prevent anything unfriendly happening in both France and Britain
C. France and Britain are near neighbors, and this will help balance the relationship between them
D. The English Channel is the largest enemy between France and Britain
答案
C
解析
这是一道语义题,这道题是考查对最后一个句子“What’s the best thing about Britain’s relationship with France? The English Channel.”的理解。这个句子的理解需要对全文的内容充分理解。整篇文章讲述了英法两国之间复杂的关系,但两国之间仅被英吉利海峡相隔,所以作者还是希望能够通过这种特殊的地理位置来平衡两国的关系,因此我们确定选择答案C。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/I4B8KKKQ
相关试题推荐
When__________tocomparetheeducationofChinaandBritain,theprofessorg...
根据下列内容,回答181-185题。 HomestayprovidesEnglishlanguagestudentswiththeoppo...
__________ourEnglishteacher,ourEnglishhasbeengreatlyimproved.A.Thanksto
____ourEnglishteacher,ourEnglishhasbeengreatlyimproved.A.ThankstoB.
[阅读理解] TheFrenchRevolutionbrokeoutin1789.AtthetimeFrancewasi...
[阅读理解] TheFrenchRevolutionbrokeoutin1789.AtthetimeFrancewasi...
[阅读理解] TheFrenchRevolutionbrokeoutin1789.AtthetimeFrancewasi...
[阅读理解] BritainandFranceareseparatedbytheEnglishChannel,abodyo...
[阅读理解] BritainandFranceareseparatedbytheEnglishChannel,abodyo...
[阅读理解] BritainandFranceareseparatedbytheEnglishChannel,abodyo...
随机试题
建设工程项目风险评估的工作,不包括()。 A.对项目风险的对策进行风险响应
某挖沟槽土方项目招标,工程量清单中的土方开挖工程量为200m3,投标人按施工方案
在新产品开发中,选择紧随战略的企业通常将新产品开发的目标确定为()。
女性,44岁,反复发作上腹部疼痛3年。近3天上腹绞痛,伴发热寒战,皮肤巩膜黄染。
公民、法人或者其他组织可以依照《行政复议法》申请行政复议的情景包括()。
患者,男,17岁。诊断肝硬化4年,近2年开始出现学业下降,双上肢粗大震颤。查体:巩膜无黄染,角膜边缘可见褐色色素环。腹部膨隆,无压痛,肝肋下2指,脾肋下可...
记者:你对新闻这个行业的定位是什么? 姜声扬:关于定位我还在琢磨,不光是在新闻上,而且包括我在凤凰的定位是什么。因为凤凰不光有新闻,还有别的...
《义务教育化学课程标准(2011年版)》的修订遵循下列哪项原则?( )A.照搬发达国家的义务教育课程标准B.重点关注学生化学知识的学习C.倡导科学探究的学
涉密军事项目和国务院批准的特殊建设项目用地,建设用地单位可直接向()提出预审申请。A:城市规划管理部门B:省级国土资源管理部门C:国务院D:国土资源部
若6月SP500看跌期货买权履约价格为1110,权利金为50,6月期货市价为1105,则() A时间价值为50 B时间价值为55 C时间价值...