首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第一篇The Making of a Success StoryIKEA is the world ' s largest furnitur...
共用题干 第一篇The Making of a Success StoryIKEA is the world ' s largest furnitur...
admin
2020-12-24
59
问题
共用题干
第一篇
The Making of a Success Story
IKEA is the world ' s largest furniture retailer , and the man behind it is Ingvar Kamprad , one of the world ' s most successful entrepreneurs (企业家 ).Born in Sweden in 1926 , Kamprad was a natural businessman.As a child , he enjoyed selling things and made small profits from selling matches , seeds , and pencils in his community.When Kamprad was 17 , his father gave him some money as a reward for his good grades.Naturally , he used it to start up a business-IKEA.
Today IKEA is known for its modern , minimalist (极简单主义的) furniture , but it was not a furniture company in the beginning.Rather , IKEA sold all kinds of miscellaneous (五花八门的) goods , including watches , pens and stockings.
IKEA first began to sell furniture through a mail-order catalogue in 1947.The furniture was all designed and made by manufacturers near Kamprad's home.Initial sales were very encouraging, so Kamprad expanded the product line.Furniture was such a successful aspect of the business that IKEA became solely a furniture company in 1951.
In 1953 IKEA opened its first showroom in Almhult ,Sweden.IKEA is known today for its spacious stores with furniture in attractive settings , but in the early 1950s , people ordered from catalogues.Thus response to the first showroom was overwhelming : people loved being able to see and try the furniture before buying it.This led to increased sales and the company continued to thrive.By 1955 ,IKEA was designing all its own furniture.
In 1956 , Kamprad saw a man disassembling a table to make it easier to transport.Kamprad was inspired.The man had given him a great idea , flat packaging.Flat packaging would mean lower shipping costs for IKEA and lower prices for customers.IKEA tried it and sales soared.The problem was that people had to assemble furniture themselves , but over time , even this grew into an advantage for IKEA.Nowadays , IKEA is often seen as having connotations of self-sufficiency.This image has done wonders for the company , leading to otter sales and continued expansion.
Today there are over 200 stores in 32 countries.Amazingly , Ingvar Kamprad has managed to keep IKEA privately-held company.In 2004 he was named the world ' s richest man.He currently lives in Switzerland id is retired from the day-to-day operations of IKEA.IKEA itself, though , just keeps on growing.
选项
What is the author ' s attitude towards IKEA's future according to the last paragraph?
A:Indifferent.
B:Doubtful.
C:Optimistic.
D:Pessimistic.
答案
C
解析
本文主要讲述了宜家由Ingvar Kamprad创立,从最初只销售五花八门的商品到成为世界上最大的家具零售商的发展历程。
由文章第一段最后两句话“When Kamprad was 17, his father gave him some money as a reward for his good grades.Naturally, he used it to start up a business-IKEA.”可知,Kamprad用他父亲因他考试成绩优秀而奖励的一些钱,成立了宜家。故选B。
由文章第五段第四句话“Flat packaging would mean lower shipping costs for IKEA and lower prices for customers.”可知,平板包装可以帮助宜家降低货运费。故选C。
由文章最后一段第二句话中的“Kamprad has managed to keep IKEA a privately-held company”和第四句话中的“he is retired from the day-to-day operations of IKEA”可知, Kamprad设法将宜家保持为一家私有企业,虽然他脱离了宜家的日常经营,但是并没有将公司卖掉。故选D。
由文章最后一段最后一句话“IKEA itself, though , just keeps on growing.”可知,宜家将继续成长,可见作者对宜家的未来持乐观态度。故选C。
通读全文,可知文章以时间和事件发生的顺序讲述了宜家从成立,发展,到成为世界上最大的家具零售商的过程。故选D。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/KldQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 资料:王太太从事个体服装销售近20年,前一段时间,她刚参加了国家的社会养老保险,但是她对国家举办的国家社会养老保险不是很明白;于是她向理财规划...
共用题干 赵刚今年28岁,在中关村一家高科技公司上班,月薪4000元(税后,下同),每年奖金红利为3个月工资,估计未来每年调薪200元,下个月就要结婚。...
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后共8...
共用题干 夏某夫妇计划于明年生育一个宝宝,请理财规划师为其调整家庭的风险管理和保险规划。根据案例回答6~9题。夏太太的朋友计划届时为自己的孩子购买和夏太太孩子
共用题干 龚建柱是某中学教师,30岁,每月税后收入4000元,年终奖金10000元;龚太太是某公司文秘,25岁,每月税后收入3000元。(1)家庭资产负...
共用题干 龚建柱是某中学教师,30岁,每月税后收入4000元,年终奖金10000元;龚太太是某公司文秘,25岁,每月税后收入3000元。(1)家庭资产负...
共用题干 龚建柱是某中学教师,30岁,每月税后收入4000元,年终奖金10000元;龚太太是某公司文秘,25岁,每月税后收入3000元。(1)家庭资产负...
共用题干 龚建柱是某中学教师,30岁,每月税后收入4000元,年终奖金10000元;龚太太是某公司文秘,25岁,每月税后收入3000元。(1)家庭资产负...
共用题干 龚建柱是某中学教师,30岁,每月税后收入4000元,年终奖金10000元;龚太太是某公司文秘,25岁,每月税后收入3000元。(1)家庭资产负...
共用题干 唐先生夫妇都是国有企业中层管理人员,二人均为45岁,家庭年收入总额为税后300000元。他们有一个刚上大学的儿子,生活已经基本独立。家中具有银...
随机试题
下列关于大洋洲遗址的叙述,正确的有( )。 A、属西周遗址 B、发现于新干
定向拍卖是指()拍卖。
2013年7月9日16时,驾驶员甲驾驶装满液氯的槽罐车驶入某高速公路S段。18时,槽罐车与驾驶员乙驾驶的货车相撞,导致槽罐车破裂,液氯泄露造成除驾驶员甲外...
侯老师在初二思想品德课的教学中开设“法制教学小论坛”,以“宣传法律知识,增强法制观念”为宗旨,由学生自己“搜集一段材料,明确一个观点,构思一篇论文,亮出一...
根据《中华人民共和国公务员法》关于公务员义务的规定,下面哪项不属于公务员的义务?()A.《法官法》中规定法官必须维护司法公正B.公务员要模范遵守社会公德
耐甲氧西林的金黄色葡萄球菌引起的肺炎宜选用()。A.阿奇霉素B.万古霉素C.克林霉素D.氟康唑E.头孢哌酮
围堰可以按()进行分类。A.围堰使用材料B.围堰与水流方向的相对位置C.导流期间基坑过水与否D.工程量大小E.被围护的建筑物
房地产经纪机构采取矩阵制组织形式的,其缺点主要表现为()。A.对环境变化适应能力差B.横向沟通协调较为困难C.双重领导,违反了统一指挥原则D.高层决策迟
按财政支出在社会生产中的作用,可将财政支出划分为( )。A.预防性指出和创造性支出B.购买性支出和转移性支出C.不可控制支出和可控制性支出D.补偿性
心理咨询师在提出心理评估报告时必须作原因诊断,原因诊断是判定()。 (A)引发求助行为的原因(B)求助者临床症状的类别(C)引发心理问题的原因(...