首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
建筑工程
Part B Directions: Read the following
Part B Directions: Read the following
题库总管
2020-05-20
281
问题
Part BDirections:Read the following text and answer the questions by choosing the most suitable subtitle from the list A-G for each numbered paragraph (41-45). There are two extra subtitles which you do not need to use. Mark your answers on the ANSWER SHEET. (10 points) [A] Shopkeepers are your friends [B] Remember to treat yourself [C] Stick to what you need [D] Live like a peasant [E] Balance your diet [F] Planning is everything [G] Waste not, want not The hugely popular blog the Skint Foodie chronicles how Tony balances his love of good food with living on benefits. After bills, Tony has £60 a week to spend, £40 of which goes on food, but 10 years ago he was earning £130,000 a year working in corporate communications and eating at London’s best restaurants at least twice a week. Then his marriage failed, his career burned out and his drinking became serious. “The community mental health team saved my life. And I felt like that again, to a certain degree, when people responded to the blog so well. It gave me the validation and confidence that I’d lost. But it’s still a day-by-day thing.” Now he’s living in a council fiat and fielding offers from literary agents. He’s feeling positive, but he’ll carry on blogging—not about eating as cheaply as you can – “there are so many people in a much worse state, with barely any money to spend on food”-- but eating well on a budget. Here’s his advice for economical foodies. 41. ______________________________ Impulsive spending isn’t an option, so plan your week’s menu in advance, making shopping lists for your ingredients in their exact quantities. I have an Excel template for a week of breakfast, lunch and dinner. Stop laughing: it’s not just cost effective but helps you balance your diet. It’s also a good idea to shop daily instead of weekly, because, being human, you’ll sometimes change your mind about what you fancy. 42. ______________________________ This is where supermarkets and their anonymity come in handy. With them, there’s not the same embarrassment as when buying one carrot in a little greengrocer. And if you plan properly, you’ll know that you only need, say,350g of shin of beef and six rashers of bacon, not whatever weight is pre-packed in the supermarket chiller. 43. ______________________________ You may proudly claim to only have frozen peas in the freezer—that’s not good enough. Mine is filled with leftovers, bread, stock, meat and fish. Planning ahead should eliminate wastage, but if you have surplus vegetables you’ll do a vegetable soup, and all fruits threatening to “go off” will be cooked or juiced. 44. ______________________________ Everyone says this, but it really is a top tip for frugal eaters. Shop at butchers, delis and fish-sellers regularly, even for small things, and be super friendly. Soon you’ll feel comfortable asking if they’ve any knuckles of ham for soups and stews, or beef bones, chicken carcasses and fish heads for stock which, more often than not, they’ll let you have for free. 45. ______________________________ You won’t be eating out a lot, but save your pennies and once every few months treat yourself to a set lunch at a good restaurant—£1.75 a week for three months gives you £ 21-- more than enough for a three-course lunch at Michelin-starred Arbutus. It’s £16.95 there-- or £12.99 for a large pizza from Domino’s: I know which I’d rather eat.
选项
答案
解析
【答案】 41. F 本题所对应的是文章第二段。本段第一句是主题句,建议提前计划好自己一周的食谱,并对所采购的原材料的具体数量有明确了解。时,本段还建议每天都要购物,以防个人想法的多变。F项中的planning是本段的关键词,故F项最能概括本段意思,为正确答案。42. C 本题所对应的是文章第三段。本段强调购买食物时,需要明确知道所需食物的数量,并按需购买,而不要买包装好但数量并不合适的食物原材料。本段中所表述的you’ll know that you only need…是本段的重点,C项Stick to what you need中的need是关键词,与本段所表达的意思相符,故为正确答案。43. G 本题所对应的是文章第四段。本段提到冰箱里放单一的食物并不好,应该避免浪费,对于剩下的食物原材料,经过重新安排处理,也可以做成美味的食物。G项Waste not,want not中的waste not是本段的关键词,与文中的eliminate wastage(减少浪费)意义相符,故为正确选项。44. A 本题所对应的是文章第五段。本段介绍了为节俭美食家所提供的一个重要建议,即充分利用各位食材卖家的友好态度。定期拜访这些店铺,与他们成为好朋友,他们甚至会免费向你提供味道鲜美的食物边角材料。本段的关键词是super friendly,A项Shopkeepers are your friends中的friends与此相符,因此最能概括本段意思,故为正确答案。45. B 本题所对应的是文章第六段。本段主要介绍了对自己的态度。作者提到,外出就餐不用太频繁,但平时节省下的钱可以让自己每隔一段时间去一家好餐馆享受美食,这是对自己的犒劳。B项Remember to treat yourself中的treat是本段的关键词,最能概括本段的主旨,故为正确答案。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/WHVpKKKQ
相关试题推荐
Directions: Pleasewriteanessayin
Directions: Writeanessayof160-200
Directions: Studythefollowingpictu
Directions: Studythefollowinggraph
PartB Directions: Writeanessayba
PartA Directions: Supposeyouhavefo
Directions: Translatethefollowingtex
PartA Directions: Readthefollowing
PartB Directions: Writeanessayba
PartA Directions: Supposeyourclass
随机试题
若以银行认可的质押方式申请设备贷款,贷款最高额不得超过质物价值的()。
(2015年)甲公司20×4年财务报告于20×5年3月20日对外报出,其于20×
科学技术对教育的影响表现在哪些方面
个人银行结算账户用于办理个人转账收付和现金支取;储蓄账户仅限于办理现金存取业务,
发行公司债券,自中国证监会核准发行之日起,公司应在____个月内首期发行,剩余数
超市将99个苹果装进两种包装盒,大包装盒每个装12个苹果,小包装盒每个装5个苹果
白细胞减少症( ) A.外周血白细胞 B.外周血白细胞 C.中性粒细胞绝
一种学习对另一种学习起到积极的促进作用的迁移称为( )。 A.负迁移 B.正迁移 C.横向迁移 D.纵向迁移
由于房地产市场和房地产经纪活动纷繁复杂,房地产经纪活动所需要的信息不是零星的、孤立的、个别的,而是( )。A、整体的B、统一的C、大量的D、系统的E、
国家对危险行业企业实行安全生产许可制度,安全生产许可证的颁发和管理由相关政府部门负责。下列危险行业企业中,不由安全生产监督管理部门颁发和管理安全生产许可证...