首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
财务会计
请阅读短文,完成第小题。 BRITISH universities can b
请阅读短文,完成第小题。 BRITISH universities can b
书海库
2019-12-17
10
问题
请阅读短文,完成第小题。BRITISH universities can be depressing. The teachers complain about their pay and students worry they will end up frying burgers or jobless. Perhaps they should try visiting McDonald's University in London's East Finchley. Students are often "rough and ready", with poor qualifications and low self-esteem. But ambition-igniting murals display the ladder of opportunity that leads from the grill to the comer office (McDonald's chief executives have always started at the bottom). A map of the world shows the seven counterpart universities. Cabinets display trophies such as the Sunday Times award for being one of Britain's best 25 employers.McDonald's is one of Britain's biggest trainers. It gets about 1 million applicants a year, accepting only one in 15, and spends ~40m($61m) a year on training. The Finchley campus, opened by Margaret Thatcher, then the local MP, in 1989, is one of the biggest training centres in Europe--many of the classrooms are equipped with booths for interpreters. It is part of a bigger system. An employee's web-portal, Our Lounge, provides training as well as details about that day's shifts, and allows employees to compete against each other in work-related video games.The focus is on practicalities. A retired policeman conducts a fast-paced class on conflict management. He shows a video of a woman driven mad by the fact that you cannot get chicken McNuggets at breakfast time. He asks the class if they have ever had a difficult customer, and every hand goes up. Students are then urged to share their advice.Self-esteem and self-management are on the syllabus, too. Steven Covey's" Seven Habits of Highly Effective People" is a popular test. A year-long apprenticeship program emphasizing English and maths leads to a nationally recognized qualification. Mcdonald's has paid for almost 100iople to get degrees from Manchester Metropolitan university.The company professes to be unfazed by the fact that many alumni will end up working elsewhere. It needs to train people who might be managing a business with a 5 million turnover by Ihtir mid-2Os. It also needs to satisfy the company's appetite for senior managers, one of whom will eventually control the entire global McDonald's empire.For which of the following reasons did the writer suggest that people visit McDonald's university.?查看材料
选项
A.Both the teachers and students there are depressed.B.The school won a big award from the Sunday Times.C.The school did extremely well in motivating its students.D.The students there had poor qualifications and low self-esteem.
答案
C
解析
A项,老师和学生都是沮丧的,与原文意思不符。B项,这个学校在《星期日泰晤土报》赢了大奖,但这不是作者建议参观麦当劳大学的直接原因。D项,学校的学生资历平庸、缺乏自尊,文中虽有提及,但也不是作者建议参观的原因。C项,学校在鼓励学生方面做得很好。文中第一段第四、五句“Students are often‘rough and ready’,with poor qualifications and low self-esteem.But ambition-igniting murals display the ladder of opportunity that leads from the grill to the corner office(McDonald’s chief executives have always started at the bottom)”指出麦当劳大学招收的学生也经常“马马虎虎”,而且资历平庸、缺乏自尊,但学校里的壁画张贴着从烤架操作工到办公室高管之间一级级的跃升机会(麦当劳的主管往往都是从基层一点点干起的),让人燃起勃勃雄心,这说明作者建议参观麦当劳大学的原因是学校在鼓励学生方面做得很好。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/d8SlKKKQ
相关试题推荐
甲是网络写手,因与乙、丙有矛盾,分别写了一份丑化乙、丙的短文发布在丁网站上。乙发
请阅读Passage2,完成第小题。 Passage2 Crash.S
请阅读Passage2,完成第小题。 Passage2 Crash.S
请阅读Passage2,完成第小题。 Passage2 Crash.S
请阅读Passagel,完成第小题。 Passage1 Jatender
请阅读Passagel,完成第小题。 Passage1 Jatender
请阅读Passage2。完成第小题。 Passage2 TheWorld
请阅读Passage2。完成第小题。 Passage2 TheWorld
请阅读Passage2,完成第小题。 Passage2 Thatexp
请阅读Passage2,完成第小题。 Passage2 Thatexp
随机试题
女性,24岁,心悸、面色苍白、巩膜轻度黄染,脾脏肋下2cm。血红蛋白80g/L,
(73-74题共用备选答案) A.沉脉 B.伏脉 C.牢脉 D.革脉
具有信用创造功能的金融机构有
与增量预算编制方法相比,零基预算编制方法的优点有()。
保险公司运用再保险或共同保险等手段控制风险的举措体现了保险经营的()。
泽雨产流过程中的地下水入渗方式是()。 A.水动力弥散B.淋溶C.稳定渗流
男性,20岁,奔跑后出现呼吸困难,喘憋伴哮鸣音。查体双肺满布哮鸣音 诊断考虑为A、急性支气管炎B、上呼吸道感染C、运动性哮喘D、心源性哮喘E
患者女性,34岁,右上后牙牙签剔牙后持续胀痛2周,加重1日,有跳痛,不能咬物而就诊首次就诊时最有效的处理方法是A.开髓引流,龈息肉切除B.X线片决定存留C
《中华人民共和国消费者权益保护法》第2条规定,消费者为生活消费需要而购买、使用商品或者接受服务,其权益受本法保护。下面关于消费者的含义,表述错误的一项是()。
在运动技能的学习过程当中,学生表现出紧张、动作不协调的状态,并且有多余的动作,这是哪一个阶段的表现形式()A.泛化阶段B.分化阶段C.巩固阶段D.自动化