首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
The Mysteries of Nazca In the desert of Peru, 300 kilometers from Lima, one...
The Mysteries of Nazca In the desert of Peru, 300 kilometers from Lima, one...
admin
2020-12-24
89
问题
The Mysteries of Nazca
In the desert of Peru, 300 kilometers from Lima, one of the most unusual artworks in the world has mystified (迷惑)people for decades. (46) But from high above, these marks are huge images of birds, fish, seashells all beautifully carved into the earth.
The Nazca lines are so difficult to see from the ground that they weren’t discovered until the 1930s, when pilots spotted them while flying over the area. In all, there are about 70 different human and animal figures on the plain, along with 900 triangles, circles, and lines.
Researchers have figured out that the lines are at least 1,500 years old, but their purpose is still a mystery. __________ (47) However, it would probably be very tricky to land a spaceship in the middle of pictures of dogs and monkeys.
In the 1940s, an American explorer named Paul Kosok suggested that the drawings were a chronicle (记录)of the movement of the stars and planets. ______ (48) Later, an astronomer tested his theory with a computer, but he couldn’t find any relation between the lines and movements in space.
Another explanation is that the lines may have been made for religious reasons. British researcher Tony Morrison investigated the customs of people in the Andes Mountain and learned that they sometimes pray by the side of the road. It’s possible the lines of Nazca were created for a similar purpose. ___________ (49) But the local people have never constructed anything this big.
Recently, two other scientists, David Johnson and Steve Mabee, have speculated that the lines could have been related to water Nazca is one of the driest places in the world and receives only 2 cm of rain every year. While Johnson was searching for ancient water sources in the area, he noticed that some waterways built by ancient people were connected with the lines. Johnson believes that the Nazca lines are a giant map of the underground water in the area. ________ (50)
(49)
A He called Nazca "the largest astronomy book in the world".
B Seen from the ground, it looks like lines scratched into the earth.
C Scholars differ in interpreting the purpose of the designs.
D Other scientists are now searching for evidence to prove this.
E
选项
A Swiss writer named Erich von Daniken wrote that the Nazca lines were designed as a landing place for UFOs.
F The largest pictures may have been the sites for special ceremonies.
答案
A
解析
从空格前后的两个句子可以看出,这一段是从天文学研究的角度来揣测这些奇怪图像的作用的。6个选项中只有A项和天文有关"the largest astronomy book in the world"。此外,这句话中的代词he也能在上文中找到合适的所指,即"an American explorer named Paul Kosok"。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/r3pQKKKQ
相关试题推荐
Mt.DesertIsland ThecoastoftheStateofMaineisoneofthemostirregul...
Mt.DesertIsland ThecoastoftheStateofMaineisoneofthemostirregul...
TheMysteriesofNazca InthedesertofPeru,300kilometersfromLima,one...
TheMysteriesofNazca InthedesertofPeru,300kilometersfromLima,one...
CellPhones:HangUporKeepTalking Millionsofpeopleareusingcellphone...
CellPhones:HangUporKeepTalking Millionsofpeopleareusingcellphone...
CellPhones:HangUporKeepTalking Millionsofpeopleareusingcellphone...
共用题干 TheRoadrunnerTheroadrunner(走雀)livesinthedesertzoneofthesouthwe...
共用题干 TheRoadrunnerTheroadrunner(走雀)livesinthedesertzoneofthesouthwe...
共用题干 TheRoadrunnerTheroadrunner(走雀)livesinthedesertzoneofthesouthwe...
随机试题
下列属于药物性质影响透皮吸收的因素的是 A.皮肤的位置 B.角质层的厚度
患者,男,18岁。闭合性腹部损伤2小时,腹痛,呕吐。患者精神紧张,面色苍白,四肢
一钢筋混凝土单层工业厂房边柱,下柱为工字形截面,截面尺寸如图所示,下柱高为7.2
乳痈溃后乳汁自疮口溢出会形成
学前教育的公益性
一个良好的基准组合应该具有的特征包括()。 A.可实际投资的B.可衡量的
下列各句中,标点符号使用正确的一项是()。A.《中国人的大国情结》一文中(英国《金融时报》12月30日文章)提到,在一些西方人士看来,无论是咄咄逼人的商品还是
诊断甲状腺功能减退症最敏感的指标是A:T3降低B:T4降低C:TSH增高D:甲状腺摄碘率低于正常E:TRAB阳性
结核病预防性化疗的疗程是A3~6个月B6~9个月C12~18个月D18~24个月E24-30个月
工程项目的组织结构形式,是按照一定的( )及职责分工而构成的有机体。A.体制B.部门规章C.部门设置D.层次划分E.社会分工