首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 The Storyteller1.Steven Spielberg has always had one goal;to tell as ma...
共用题干 The Storyteller1.Steven Spielberg has always had one goal;to tell as ma...
admin
2020-12-24
65
问题
共用题干
The Storyteller
1.Steven Spielberg has always had one goal;to tell as many interesting stories to as many people as possible.The son of a computer scientist and a pianist , Spielberg spent his early childhood in New Jersey and then Arizona.Some of his childhood memories became the inspiration for his filmmaking.
2.Even decades later , Spielberg says he has vivid memories of his earliest years , which are the origins of some of his most successful films.He believes that E.T.is the result of the difficult years leading up to his parent ' s 1966 divorce.He commented , "It is really about a young boy who was in search of some stability in his life."Close Encounters of the Third Kind was inspired by times when the four-year-old Steven and his father would search the skies for meteors (流星).His mother remembers , " He was scared of just about everything.When trees brushed against the house , he would jump into my bed.And that ' s just the kind of scary stuff he would put in films like Pottorgeist.
3.Spielberg was 11 when he first got his hands on his dad's movie camera and began shooting short flicks(电影) about flying saucers(飞碟) and World War II battles.These homemade movies gave him a way to escape his fears.From the very beginning , he had a creative imagination.With his talent for scary storytelling , he could terrify his three younger sisters.It also made it easier for him to make friendships.On Boy Scout camping trips , when night fell , young Steven became the center of attention." Steven would start telling his ghost stories , says Richard Y.Hoffman.Jr.,leader of Troop 294 , " and everyone would suddenly get quiet so that they could all hear.
4 Spielberg moved to California with his father and went to high school there , but his grades were so bad that he barely graduated.Both UCLA and USC film schools rejected him,so he entered California State University at Long Beach because it was close to Hollywood.Spielberg was determined to make movies,and he managed to get an unpaid,non-credit internship(实习) in Hollywood.Soon he was given a contract and he dropped out of college.He never looked back.
5.Now , many years later , Spielberg is still telling stories with as much passion as when he was a boy.Ask him where he gets his ideas , and Spielberg will shrug." The process for me is mostly intuitive , he says."There are films that I feel that I need to make.And it ' s for a variety of reasons , for personal reasons , or because I just want to have fun.Or maybe because the subject matter is cool , and I think that my kids will like it.
选项
When Spielberg was a boy , he used to be scared of______.
A:a lot of money
B:a number of reasons
C:almost everything
D:his childhood memories
E:telling scary stories
F:making children laugh
答案
C
解析
文章第一段第一句话是该段的主题句。由该句“Steven Spielberg has always had one goal : to tell as many interesting stories to as many people as possible.”可知,Steven Spielberg的巨标是尽可能地给更多的人讲述更多有趣的故事。故选A。
文章第二段第一句是主题句,主要讲Steven Spielberg的一些最成功的电影的灵感来源于他对小时候的记忆。故选C。
文章第三段主要讲Steven Spielberg小时候通过给小伙伴们讲故事,交到了更多的用友。故选D。
文章第四段讲Steven Spielberg因为成绩不好被电影学校拒绝,随后他进入了离好莱坞很近的学校并且在好莱坞获得了实习机会,最后他决定辍学,开始了他的电影之旅。本段主要讲述了他是怎样开始从事电影事业的。故选F。
由文章第二段第一句话“Even decades later , Steven Spielberg says he has vivid memories[ his earliest years,which are the origins of some of his most successful films.”可知,Steven Spielberg月拍摄的一些成功的电影的灵感来自于他对小时候的记忆。故选D。
由文章第二段第五句话“His mother remembers , ' He was scared of just about everything'.”石知,Steven Spielberg小时候几乎对所有的东西都感到恐惧。故选C。
由文章第三段第四句和第五句话可知,Steven Spielberg非常善于讲恐怖故事。他的故事能吓到他的三个妹妹,也能让他交到更多朋友。故选E。
由文章最后一段中“There are films that I feel that I need to make.And it' s for a variety of reasons...”可知,Steven Spielberg制作电影的原因有很多。故选B。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/zfdQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 资料:王太太从事个体服装销售近20年,前一段时间,她刚参加了国家的社会养老保险,但是她对国家举办的国家社会养老保险不是很明白;于是她向理财规划...
共用题干 赵刚今年28岁,在中关村一家高科技公司上班,月薪4000元(税后,下同),每年奖金红利为3个月工资,估计未来每年调薪200元,下个月就要结婚。...
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后共8...
共用题干 袁先生与李女士刚刚结婚,组建家庭。其中,袁先生,28岁,每年的年收入为5万元;李女士,28岁,每年的年收入为3万元,每月还可以获得投资收入50...
共用题干 夏某夫妇计划于明年生育一个宝宝,请理财规划师为其调整家庭的风险管理和保险规划。根据案例回答6~9题。夏某夫妇非常关心孩子的教育问题,尤其是高等教育,
共用题干 夏某夫妇计划于明年生育一个宝宝,请理财规划师为其调整家庭的风险管理和保险规划。根据案例回答6~9题。夏某夫妇的孩子平安出生后,在活泼好动的中小学阶段
共用题干 夏某夫妇计划于明年生育一个宝宝,请理财规划师为其调整家庭的风险管理和保险规划。根据案例回答6~9题。目前,夏先生有很好的社会保障,但夏太太没有社会保
共用题干 龚建柱是某中学教师,30岁,每月税后收入4000元,年终奖金10000元;龚太太是某公司文秘,25岁,每月税后收入3000元。(1)家庭资产负...
共用题干 龚建柱是某中学教师,30岁,每月税后收入4000元,年终奖金10000元;龚太太是某公司文秘,25岁,每月税后收入3000元。(1)家庭资产负...
共用题干 龚建柱是某中学教师,30岁,每月税后收入4000元,年终奖金10000元;龚太太是某公司文秘,25岁,每月税后收入3000元。(1)家庭资产负...
随机试题
下列关于大洋洲遗址的叙述,正确的有( )。 A、属西周遗址 B、发现于新干
定向拍卖是指()拍卖。
2013年7月9日16时,驾驶员甲驾驶装满液氯的槽罐车驶入某高速公路S段。18时,槽罐车与驾驶员乙驾驶的货车相撞,导致槽罐车破裂,液氯泄露造成除驾驶员甲外...
侯老师在初二思想品德课的教学中开设“法制教学小论坛”,以“宣传法律知识,增强法制观念”为宗旨,由学生自己“搜集一段材料,明确一个观点,构思一篇论文,亮出一...
根据《中华人民共和国公务员法》关于公务员义务的规定,下面哪项不属于公务员的义务?()A.《法官法》中规定法官必须维护司法公正B.公务员要模范遵守社会公德
耐甲氧西林的金黄色葡萄球菌引起的肺炎宜选用()。A.阿奇霉素B.万古霉素C.克林霉素D.氟康唑E.头孢哌酮
围堰可以按()进行分类。A.围堰使用材料B.围堰与水流方向的相对位置C.导流期间基坑过水与否D.工程量大小E.被围护的建筑物
房地产经纪机构采取矩阵制组织形式的,其缺点主要表现为()。A.对环境变化适应能力差B.横向沟通协调较为困难C.双重领导,违反了统一指挥原则D.高层决策迟
按财政支出在社会生产中的作用,可将财政支出划分为( )。A.预防性指出和创造性支出B.购买性支出和转移性支出C.不可控制支出和可控制性支出D.补偿性
心理咨询师在提出心理评估报告时必须作原因诊断,原因诊断是判定()。 (A)引发求助行为的原因(B)求助者临床症状的类别(C)引发心理问题的原因(...